Eigenwijs?…Ik noem het liever; niet afhankelijk willen zijn!

Met een groep vriendinnen hebben wij bedacht om mee te gaan doen aan de Samenloop voor hoop, een initiatief van het KWF.
Hartstikke leuk om te doen, en geweldig om je in te zetten voor zo`n goed doel.
De vriendinnen hebben bedacht om mij tot teamaanvoerder te bombarderen.
Dit vind ik heel erg leuk, en stiekem ben ik er best een beetje trots op dat ze dit aan mij over durven laten.
Want zeg nou zelf; alle mail verkeer via iemand die niets ziet te laten lopen?
Maar als ik ergens voor ga, dan bijt ik me er ook in vast, en wil ik ook alles zelf kunnen. Noem het maar eigenwijs, ik noem het liever; Niet afhankelijk willen zijn van anderen. En wat geeft het een voldaan gevoel als iets dan ook echt gaat lukken.
We zijn nu een kleine week verder nadat we besloten het te gaan doen, en eindelijk kan ik zeggen, dat het me gelukt is veel dingen onder de knie te krijgen.
Door mijn spraaksoftware op de pc kan ik heel veel, maar alles vergt ongelooflijk veel tijd. Ik kan geen muis gebruiken en doe alles via het toetsenbord. Ik prijs me gelukkig dat ik vroeger op school mijn typediploma heb gehaald, want daardoor kan ik nu, letterlijk, blind typen!
Kleine handelingen die voor de meesten van jullie een fluitje van een cent zijn, en vaak met 1 muisklik bekeken, daar moet ik ongeveer tien handelingen voor verrichten.
Ik kreeg via de organisatie van alle papieren toegezonden via de mail. Erg handig, maar niet altijd. Alles in PDF bestand! Dat kan mijn aanpassing wel openen en voorlezen, maar doorsturen via de mail doet hij weer niet!
Dit heeft me ongeveer twee dagen gekost, voor ik een manier had gevonden waarop ik het wel kon. Jippie,….. voldoening!
Volgende struikelblok …..excelbbestanden.
Mijn voorleesdame in de pc, maakt er een potje van. Ik snap er niets van. Toch wil ik dit kunnen, anders moet ik iemand anders gaan vragen het inschrijfformulier in te vullen. Met hulp van mijn zoon is het me uiteindelijk toch gelukt.
Zou ik zelf ook zo`n excelbestand kunnen maken? Handig voor de ledenlijst met emailadressen en telefoonnummers! En ja hoor, na even zoeken is dit ook gelukt. Ik krijg er steeds meer lol in, en ga nog even verder.
Ons team zal uit minstens 20 personen bestaan. Als ik eerlijk ben zie ik mezelf niet bij elke mail 20 emailadressen invullen. Het moet mogelijk zijn om een groep aan te maken zodat na invullen van de groepsnaam alle mailadressen automatisch verschijnen. Ja,ja, maar na 3 dagen zoeken,gezinsleden en vriendinnen om informatie vragen was het me nog niet gelukt. Helder moment; Even op google zoeken. Had ik dat eerder gedaan! Binnen een kwartier had ik door hoe het moest. En na drie mislukte emails naar vriendinnen, die er iniddels niets meer van begrepen, is het me dan toch gelukt!!!
Ik geloof dat ik nu alles wel zo`n beetje weet wat ik wil weten. En wat is dat leuk om te doen.
Ik hoop dat we een geweldig evenement gaan beleven met ons team en natuurlijk een mega opbrengst binnen gaan halen voor het KWF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *