Amy uit de roulatie

      2 Reacties op Amy uit de roulatie

Vorige week donderdag is Amy geopereerd. Niets ernstigs, maar gewoon een vervelend kwaaltje wat verhopen moest worden.
`s morgens om 8 uur konden we haar brengen, en om 12 uur weer ophalen.
Eenmaal thuis dacht ik nog dat het allemaal wel meeviel, ze liep gewoon en haar staart stak fier in de lucht. Maar dat was maar schijn..ach, die arme, zielige Amy.
Ze is uiteindelijk in haar mand gaan liggen en daar kwam ze niet meer uit. Ontzettende jeuk aan de hechtingen, maar krabben en likken was natuurlijk uit den boze.
Tja, en dan moet ik dat dus in de gaten houden….maar hoe? Bij elke beweging die ik hoorde zat ik rechtop, oren gespitst,. Is ze nu aan het likken of krabben?? Ja, volgens mij wel….dus roep ik; Amy, foei…..Maar of ze echt wat doet zal ik nooit weten.
De daarop volgende dagen, moest ik mij voorzichtig door het huis bewegen, want als mevrouw al uit haar mand kwam, dan ging ze plompverloren midden in kamer of keuken op haar kont zitten, lekker koel denk ik! Doodstil bleef ze dan rustig een half uur zitten, en ik kon nog zo vaak zeggen dat ze op haar plaats moest, ze was niet weg te krijgen.
Het is inmiddels een kleine week geleden, en langzaam komt ze weer wat bij, en word ze weer de oude Amy. Ze slaapt nog veel, en eet nog weinig, maar ach, dat komt wel weer.

De keerzijde van dit verhaal is dat ze dus ook niet kan werken…. De eerst twee dagen vond ik het eigenlijk best even lekker….geen verplichte wandelingen, als het regent niet naar buiten moeten. Maar nu merk ik dat ik het alweer mis. Maandag was bijvoorbeeld een dag, dat ik dus helemaal niet buiten ben geweest, en dat is dan toch wel een gemis.
Het moeilijke is dat ik niet goed weet wanneer ze weer kan werken. Het gaat nu een stuk beter met haar, en buiten aan de riem, rent ze ook weer lekker rond. Ik denk dat ik vanmiddag samen met mijn man maar eens een klein rondje ga proberen. Kijken of ze de concentratie vast kan houden, en zich niet af laat leiden door de jeuk.
Over een week mogen de hechtingen eruit, en ik ga ervan uit dat we dan weer vrolijk aan de wandel kunnen.

2 thoughts on “Amy uit de roulatie

  1. Ria kuppens

    Hoi, ik ben een onbekende voor jou maar ben vandaag per toeval op je oude site terechtgekomen en heb alles gelezen. Vind dat je het ontzettend knap dat en heb veel respect voor jou en Amy natuurlijk. hopelijk wordt ze snel beter, zodat je weer buiten kan komen.
    Groetjes Ria, (België)

  2. jokevanrooden Auteur bericht

    Hoi Ria, Leuk dat je alles hebt gelezen. Met Amy gaat het inmiddels weer prima. Ze is weer de oude, en we kunnen weer lekker aan de wandel.
    Groeten Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *