Visueel beperkt auditief overontwikkeld!

      2 Reacties op Visueel beperkt auditief overontwikkeld!

Ooit is er eens tegen mij gezegd, dat als ik kinderen zou krijgen, zij de dupe zouden worden van mijn handicap.
Dat deed pijn, heel erg veel pijn.
Wij hebben heel bewust voor kinderen gekozen, en wij delen deze mening dan ook niet.
Onze kinderen leren juist van jongs af aan dat ze rekening moeten houden met mensen met een beperking. En ook dat mensen met een beperking absoluut niet zielig zijn. Dit lijken me geweldige eigenschappen om een leven mee op te bouwen. Deze eigenschappen hebben mijn kinderen wel, terwijl er genoeg zijn die hier moeite mee hebben, omdat ze er te weinig mee geconfronteerd worden.
Ik heb zeker niet het gevoel dat mijn kinderen de dupe zijn van mijn handicap, maar natuurlijk zijn er ook wel momenten waarop ik het jammer vind dat ik ze niet alles kan geven, wat een andere moeder wel kan.
Door mijn beperking heb ik hun ook wel een beperking opgelegd, en dat is vrijheid en het ontwikkelen van zelfvertrouwen.
Als ik mijn oudste zoontje naar school bracht, zat de jongste in de buggy, de oudste liep naast mij met zijn handje onder mijn had op de stan van de buggy, dus niet lekker om mij heen dartelen, dingen ontdekken, blaadjes oprapen van de grond, maar bij mij blijven. Het ophalen na schooltijd was voor mijn jongste niet altijd leuk. Andere broortjes en zusjes speelden op het schoolplein, mijn kind zat in de buggy. Liet ik hem spelen dan was bij mij de controle weg.
Oke, ik ben visueel beperkt, maar auditief over ontwikkeld. Dit is voor mijn kinderen vast wel eens heel frustrerend!!! Ik hoor werkelijk alles, ben ik boven dan hoor ik nog de deksel van de snoeppot beneden, dus niks stiekem een snoepje pakken!!!
Langzaamaan weet ik dit wat meer los te laten, ikhoeft echt niet alles te horen, ook zij moeten kansen krijgen om fouten te maken, daar leren ze alleen maar van, toch?
Een vriendje van een van mijn jongens heeft ooit eens tegen zijn moeder gezegd dat hij er niets van snapte. Die moeder ziet niets, maar ze weet precies wat wij altijd doen, haha.
Het gevoel van de controle willen houden is heel erg sterk, juist omdat ik niets zie, maar ik ben nooit te oud om te leren.
Mijn kinderen zijn opgegroeid tot twee fantastische pubers, die altijd bereid zijn om mij ergens mee te helpen, en niet alleen mij, maar ook anderen die hulp nodig hebben.
Ik ben supertrots op ze, en heb geen moment spijt gehad van onze beslissing om kinderen op deze wereld te zetten.

2 thoughts on “Visueel beperkt auditief overontwikkeld!

  1. Elly

    Weer vanouds met humor geschreven,maar weten wat je kind uitspookt zonder het te zien,is ook een kwestie van hoe goed ken je je kind ;-)!
    Je hebt in ieder geval laten zien dat je kinderen tot goede volwassenen kan opvoeden door genoeg aandacht aan ze te besteden!

    Groetjes,Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *