Een enerverend tripje naar Engeland.

      3 Reacties op Een enerverend tripje naar Engeland.

Afgelopen weekend ben ik met vijf vriendinnen een paar dagen naar Engeland geweest. We hebben ontzettend genoten, en onze kaakspieren flink getraind! Heerlijk gegeten en gedronken en veel, heel veel, gewinkeld! En natuurlijk is er weer de nodige consternatie geweest rondom mijn persoontje!
Vooraf kreeg ik van iemand de vraag of ik het niet eng vond en of ik er wel in vertrouwde dat het allemaal goed zou gaan. Nou, hier heb ik geen moment over nagedacht. Ik kan mijn vriendinnen (blind)vertrouwen en daar twijfel ik geen moment over. Maar natuurlijk zijn er weer momenten geweest dat het bijna mis ging en we af en toe dubbel hebben gelegen van het lachen.
Zo waren we heerlijk aan het shoppen in een mega superstore die 24 uur per dag geopend was. Ik liep achter het karretje en een van de meiden stuurde het karretje aan de voorkant. Als er een ergens aan het kijken was trok iemand anders mij weer mee. Op een gegeven moment trok iemand het karretje en hoorde ik achter me een vreemd geluid, ik riep nog iets tegen iemand anders en vroeg me af wat het was, ondertussen vrolijk doorlopend! Hoor ik plots de stem van de desbetreffende vriendin achter mij! Ik snapte er niets van, stopte en op dat moment begon een van hen te lachen. Vriendin had gewoon losgelaten en ik liep alleen te wandelen met mijn karretje! Gelukkig kwam ik geen stellages met glazen potten of zoiets tegen en ging het allemaal weer goed, oef.
Op de tweede dag scheelde het niet veel of ik was echt onderuit gegaan.
We gingen shoppen in een groot overdekt winkelcentrum. Bij de ingang natuurlijk nog even pinnen, en hup naar binnen. Je kunt wel raden hoe dat gaat met zes meiden. Een gekakel en gekwebbel van jewelste. Plotseling lijkt het alsof de grond onder mij begint te glijden…. ik wil nog zeggen dat de vloer spekglad is, maar op dat moment roept mijn vriendin, o jee Joke, een roltrap!!!! Ik stond half op de ene en half op de andere trede, en toen ging hij natuurlijk omhoog. Gelukkig stond er iemand schuin voor me, daar viel ik half tegenaan, greep om me heen en vond een leuning…..pfffff. De schrik zat me goed in de benen. Mijn vriendin schrok zich ook rot en voelde zich enorm schuldig. Ik moest toch best wel lachen, maar toen we boven kwamen kwamen ook de waterlanders van de schrik erbij. We hebben eerst een tijdje uit staan puffen voor we weer verder konden. Nu ik erop terugkijk moet ik er vreselijk om lachen! De eerstvolgende roltrap omhoog hebben we toch maar weer genomen en die ging vlekkeloos. De roltrappen naar beneden heb ik maar even overgeslagen en heb de lift genomen!
We hebben ook heerlijk gegeten, en er is menig doperwtje onder de tafel verdwenen, maar ach….
De Engelsen houden wel van veel trappetjes en veel kruip door sluip door deurtjes, wat erg veel energie koste, ook voor mijn vriendinnen, om bij onze kamers in het hotel te komen moesten we door een heel klein deurtje. Zo laag dat we bijna op onze knieën moesten, kun je nagaan hoe dat gaat met een paar glazen rose achter de kiezen! Maar wat hebben we gelachen. Het was zeker voor herhaling vatbaar en volgend jaar gaan we vast weer op pad. En dan doe ik dat nog steeds met het volste vertrouwen in mijn vriendinnen!!

3 thoughts on “Een enerverend tripje naar Engeland.

 1. ingrid

  Owwww, Joke, ik had gehoopt dat we het ‘roltrapincident’ onder ons konden houden. Hahaha, nu weet half Nederland hoe ‘n slechte ‘Amy’ ik ben.
  We moeten maar zo denken: op die 2 incidenten na (en die Amsterdammertjes, hoge uitstap uit de bus en die parfumstelling op de boot) ging het best goed. De meeste tijd stond je gewoon op je benen, ipv dat we je languit lieten gaan.
  Ik maak er wel een grapje van, maar toch ben ik blij te lezen dat je volgende keer weer gewoon met ons mee durft.

 2. Anja

  Hallo Joke, goed te horen dat het zo naar je zin hebt gehad, want wat was het chaotisch af en toe een gekakel en gekwebbel met ons zessen hahaha!! Maar het begon al mooi met BRRRRUUNNNOOOOO,………….Gelukkig vonden jou jongens de chocolade en koekjes lekker dus dat is alweer een EXTRA reden om weer te gaan!
  liefs,
  ANJA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *