Waarschuwing voor alle hondenbezitters

      Geen reacties op Waarschuwing voor alle hondenbezitters

Van de hondenschool waar mijn geleidehond amy vandaan komt kreeg ik eem mail met een wel heel triest bericht en tevens ook een waarschuwing voor alle hondenbezitters.
Iemand had een blog geschreven over de dood van haar hond. De hond begon met braken, daarna ging het een dag goed, en vervolgens werd de hond steeds trager en raakte haar oriëntatie kwijt. De dierenarts kon eerst niet vinden en dacht aan problemen met de maag. De hond plaste inmiddels niet meer en uit een bloedonderzoek kwam naar voren dat het beestje een heel hoog zoutgehalte in het bloed had. De hond is gelijk aan het infuus gelegd maar een dag later toch overleden.
Het blijkt dat je met deze winterse omstandigheden goed op moet passen met al het pekel op straat en stoep! Honden nemen wel eens een hap sneeuw, en als ze weer thuis zijn likken ze hun poten wel eens af. Dit kan al fataal zijn! Dus let goed op wat je hond doet, en het beste is eigenlijk om de poten schoon te spoelen als je thuis komt.
Voor mensen zoals ik, is het natuurlijk erg lastig om je hond buiten in de gaten te houden, dus is het misschien wel verstandig om iemand mee te nemen als dat mogelijk is.
Ikzelf kom met dit weer niet alleen buiten met Amy. Nog niet eens vanwege bovenstaand probleem, maar vanwege de gladheid. Het niet kunnen zien van de gladde plekken is zo verschrikkelijk eng dat ik het niet aandurf.
Dus wat mij betreft mag de winter over zijn, en de sneeuw heel snel verdwijnen, zodat ik weer lekker met Amy naar buiten kan. Nu gaan andere gezinsleden met haar wandelen, en ik ga dan natuurlijk ook wel eens mee. Amy vind de sneeuw helemaal geweldig en leeft zich dan heerlijk uit. Of ze het werken niet mist? Ik weet het niet. Na de eerste paar dagen kwam ze in huis wel heel veel naar mij toe en ging dan dicht tegen mij aanzitten. Net of ze wilde vragen wanneer we toch weer eens op pad gingen. Maar nu merk ik dat een hond toch ook echt wel een gewoontedier is. Als man of kinderen beneden of thuis komen staat ze al startklaar om naar buiten te gaan. Als ik `s ochtends naar beneden kom maakt ze geen aanstalten meer om uit haar mand te komen.
Maar de ervaring leert dat als we straks weer samen aan de wandel kunnen, mevrouw weer vrolijk en enthousiast haar werk gaat doen. Dus wat mij betreft….daaaaag sneeuw, daaag winter….maar Amy wil denk ik nog wel graag een paar dagen spelen in de sneeuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *