Een bezoekje aan het Muzieum in Nijmegen.

Een tijdje geleden ben ik met drie ziende vriendinnen naar het muzieum in Nijmegen geweest. Ten eerste omdat het ons ontzettend leuk leek, en ten tweede omdat de meiden zich wel eens wilden verplaatsen in mijn wereld! Het was, zoals gewoonlijk als we met ons vieren op pad zijn, weer zeer hilarisch. Het gaat bij ons nooit gewoon, er is altijd wel wat. Dit keer begon het al bij de parkeergarage waar we de uitgang niet konden vinden, en uiteindelijk bij een glazen deur belanden die uitkwam op een drukke weg, maar die op slot zat! Bleek de nooduitgang te zijn, en mensen die voorbij kwamen wezen ons erop dat we terug moesten. Met tranen van het lachen en toch een een beetje het schaamrood op de kaken is het ons uiteindelijk gelukt de uitgang te vinden. Eerst even lekker gewinkeld en wat gegeten, en toen op naar het muzieum.Dit was ook voor mij best spannend. Ik loop altijd met mijn hond of met een vriendin, en nu moest ik het toch ook alleen met vriendje stok doen! Eerst even een bezoekje gebracht aan het muzieum gedeelte, waar veel video`s en verhalen van lotgenoten waren verzameld. Toch weer confronterend maar ook veel herkenning en met humor gebracht! Vervolgens werden we allemaal voorzien van een stok naar de donkerbeleving gebracht en ging het echt beginnen. We werden voorgesteld aan onze gids, die zelf heel erg slechtziend was, en samen met hem zijn we aan ons avontuur begonnen. Eerst kwamen we in een woonkamer en mochten we zelf op onderzoek uit. Een gekakel van jewelste natuurlijk. De een kwam een tv tegen, weer een ander een kapstok en de volgende een tafel, en dit werd allemaal natuurlijk luidkeels gedeeld met elkaar!!! De volgende ruimte die we betraden was ingericht als een park. Oneffen ondergrond, struiken in je gezicht, een bankje, een fiets een bruggetje…. en plotseling een paar winkelwagentjes??!!! In een park? Ja, want naast die wagentjes bevond zich een deur en die leidde ons naar….een supermarkt. Produkcten voelen, een pinautomaat, en volgens mijn vriendinnen, een zeer irritante dame die via de speakers vanalles ging omroepen, ze vonden het maar een enorme herrie….
Na de supermarkt kwamen we in een gedeelte waar we een weg over moesten steken, eerst voorzichtig over de stoep richting het getik van het voetgangerslicht. Daar moesten we op zoek naar het knopje zodat het verkeerslicht op groen zou springen. Een van de meiden was zo druk met het vinden van de stoeprand, en bang om haar nek te breken, dat ze het hele voetgangerslicht vergat en zo de straat overstak, in het echte verkeer was dit dus echt niet goed gegaan. Als laatste kwamen we in een cafe, waar we gezellig aan de bar een drankje konden bestellen, en met klein geld moesten betalen. Ja en hoe doe je dat dan in het donker????? Op gevoel dus!
De dames waren allemaal weer blij dat we weer in het licht kwamen, en vonden het een zeer bijzondere ervaring, en wat vooral was opgevallen was het lawaai. Vervolgens zijn we naar een restaurant gegaan waar we een belevingsmenu kregen voorgeschoteld. Het motto was: Niets is wat het lijkt. We kregen iets voorgezet en moesten eerst beoordelen op wat zie ik, vervolgens op wat ruik ik en dan op wat proef ik. Daarna kwam de ober ons vertellen wat we daadwerkelijk op ons bord hadden. Wat zie ik was voor mij natuurlijk niet van toepassing, maar dit zette de andere dames wel op het verkeerde been. Wat ruik ik en wat proef ik, daar kon ik wel aan meedoen, maar wat is dat moeilijk zeg! Een voorbeeld: Als eerste kregen we soep. Het zag eruit als een roomsoep en er dreef prei in, conclussie van de dames: preiroom soep. Na het ruiken, echt wel een romige geur, en het proeven, lijkt wel een beetje op moster…. kwam de ober vertellen dat het om een romige zuurkoolsoep ging!!!!! Een hele bijzondere ervaring, en zeker een aanrader. We hebben een ontzettend leuke maar ook heel intensieve dag gehad. We waren allemaal echt wel moe van alle indrukken, en ik vond het geweldig om de meiden eens te laten ervaren hoe mijn wereld eruit ziet!

1 thought on “Een bezoekje aan het Muzieum in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *