Dodelijke combi: krukken en rp

      2 Reacties op Dodelijke combi: krukken en rp

rp is lastig, maar er is heel goed mee te leven. Maar in combinatie met sommige dingen kan het wel eens heel vervelend zijn, en dan druk ik mij nog zachtjes uit. Twee weken geleden heb ik mijn voet bezeerd op een hele ongelukkige manier, maar voor mede rpers wel herkenbaar. Open trappen zijn behoorlijk gevaarlijk en dat is altijd uitkijken geblazen. Dit was ook nog eens een trap waar de treden heel dicht op elkaar zitten en ver over elkaar heensteken. Eigenlijk dacht ik dat ik al boven was en zette mijn voet te ver op de trede. Vervolgens kwam ik erachter dat ik nog een tree omhoog moest. Mijn lichaam ging verder omhoog maar mijn voet bleef onder de trap vastzitten. Auw, pijnlijk. Gelijk een enorm ei en bont en blauw. Het eerste wat ik dacht was: Doorlopen, want als ik nu ga zitten kom ik niet meer op gang. We waren midden in de stad en moesten nog een heel eind naar de auto. Nou, dat viel niet mee. Eenmaal thuis mijn schoen uit, en het was nog erger dan gedacht. Ei bovenop de voet, hele voet dik, enkel dik en alles blauw… Dat werd dus een weekend op de stoel met ijszakken. Drie dagen heb ik me daar goed aan gehouden maar daarna moest ik voor controle naar het ziekenhuis en er moesten toch ook boodschappen worden gedaan. Tja, niet zo slim want die avond was alles weer heel dik en gevoelig. Volgende dag toch maar even naar de huisarts om zeker te weten dat er niets kapot was. Gelukkig was dit niet zo, maar ik moest wel met mijn voet omhoog en zo min mogelijk lopen. Dat heb ik weer twee dagen volgehouden, en toen kwam het weekend van de samenloop. Ja, daar leef je een half jaar lang naar toe, en ben je al die tijd druk mee geweest. Voor mijzelf had ik allang de keuze gemaakt om mee te gaan, en zeker ook te gaan lopen. De anderen riepen nog, al loop je alleen de opening en sluiting mee. Nou dat dacht ik niet. Wandelschoenen aan en gaan. Verdeeld over 24 uur heb ik 4 keer een uur gelopen en het laatste half uur met ons allen. Tussendoor braaf met het pootje omhoog. De week erna wel gewoon doorgelopen en af en toe even met de voet omhoog. Het wilde echter nog niet vlotten en tot overmaat van ramp ging ik afgelopen zondag ook nog eens met dezelfde voet van een drempeltje. Na een bezoekje van 4 uur aan de huisartsenpost kon ik huiswaarts keren met de uitslag, drukverband en krukken. Voet zwaar gekneusd, banden opgerekt en waarschijnlijk een ontsteking in mijn scheenbeen van het verkeerde lopen. Joepie, drie dagen volledige rust en dus op krukken! Een levensgevaarlijke combi als je niet ziet waar je krukt, haha. De verpleegkundige vroeg nog wel of het kon, maar al hinkelend door het huis leek me helemaal geen optie. Toen ze ons wilde laten gaan heb ik toch maar even om een rolstoel gevraagd, want op krukken naar de auto leek me nu niet echt een goed idee. Manlief zag er de lol wel van in en scheurde met mij naar de auto. Wat een gedoe met die krukken, en voordat je er een beetje aan gewend bent moeten ze al weer weg. Ik kan niet wachten tot de drie dagen om zijn. Ik voel al mijn spieren in armen en been en ben een half uur onderweg op de trap met gevaar voor eigen leven. Aangezien ik de krukken niet zo ver vooruit kan zetten omdat ik dan niet weet waar ik terecht kom, maak ik kleine stapjes, maar daardoor verlies ik nog wel eens mijn evenwicht en is het elke keer weer spannend of ik overeind blijf. Misschien kunnen ze een sensor ontwikkelen op een kruk zodat die gaat piepen als je ergens te dicht in de buurt komt? Hihi, lijkt me eigenlijk wel grappig. Morgen gaat het verband eraf en moet ik weer gaan lopen. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik weer wat kan gaan doen.. Lekker onafhankelijk in zoverre dat mogelijk is met rp!

2 thoughts on “Dodelijke combi: krukken en rp

 1. Necky van wijk

  Wat een pech,zeker dat je voor een tweede keer mis ging op dat drempeltje!
  En ook dat de eerste keer gebeurde vlak voor de samenloop, heel vervelend, maar ik snap, dat je toch wilde meelopen.
  Lopen met krukken is zo en zo al moeilijk ,ik ben fysiotherapeut, en als je ziet hoe patienten in het begin aan het stuntelen zijn met die dingen.Maar ik denk dat het voor jou ook heel eng is, als je niet ziet, waar je ze neerzet.
  eb je niet overwogen om zittend op je billen de trap te nemen?Wel zo veilig, lijkt mij!
  heel veel sterkte met het vervolg, en bouw het lopen rustig op, denk ik, niet te hard van stapel, ook al sta je te springen!

 2. Nelleke

  Hoi Joke.
  Jeetje wat een belevenis weer zeg! Het lijkt me inderdaad een hele riskante combi die krukken met RP….! Hoop dat je snel weer een beetje “uit de voeten” kan maar doe het alsjeblieft wel rustig aan en heel voorzichtig!!!
  Liefs.
  Nelleke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *