De achterhoek is geweldig…toch?

      1 reactie op De achterhoek is geweldig…toch?

Ik woon mijn hele leven al in de achterhoek en vind het hier geweldig. De rust, de ruimte en de mensen, het bevalt me allemaal prima en ik moet er niet aan denken om in een grote stad te wonen. Afgelopen week zijn we twee dagen in Alkmaar geweest. Een geweldig leuke en gezellige stad, voor een paar dagen. Om altijd in die drukte te moeten leven is niet aan mij besteed. Maar er zijn toch ook wel een paar nadelen. Zeker op het gebied van RP. De mentaliteit van de mensen hier is, doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Over het algemeen een prima instelling. Maar ik merk ook dat er soms toch een beetje vreemd tegen mijn openheid op het gebied van rp aangekeken word. Waarom alles op internet zetten? Is het een roep om aandacht? Hou het lekker voor jezelf! Daardoor zijn er denk ik ook weinig mensen uit dit deel van het land die reageren op mijn bloggs. Want dat er in de Achterhoek ook meer mensen met rp moeten zijn, lijkt me toch wel duidelijk. De meeste reacties komen uit het midden en westen. Een hele andere mentaliteit. Open, eerlijk en ongenuanceerd! Het is van mij dan ook zeker geen roep om aandacht. Het is voor mij een manier om mijn leven met rp meer onder de aandacht te brengen en om te laten zien dat er heel goed te leven valt met een visuele beperking. Ik denk ook dat het door de mentaliteit van de achterhoekers komt dat er zo weinig activiteiten georganiseerd worden in de Achterhoek op het gebied van blinden en slechtzienden. Het is hier denk ik bijna niet van de grond te krijgen. Wel jammer, want ik ben wel afhankelijk van vervoer en loop op die manier veel activiteiten mis. Nu hoor ik al mensen denken, waarom ga je niet met het openbaar vervoer? Dat is een goeie! Heel eerlijk? Ik durf niet. Heb daar te weinig zelfvertrouwen voor! Heb het wel eens geprobeerd met de regiotaxi, maar zit dan altijd tussen de oude van dagen, en voel me daar niet thuis. Daarbij nog eens optellend dat ik voor een ziekenhuisbezoek van een kwartier soms wel 4 uur onderweg was! Dat ik mezelf hierdoor erg beperk weet ik en daar baal ik ook wel eens enorm van. Maar tot nu toe heeft het mij nog niet over die drempel heen kunnen helpen. Ik hoop nog steeds dat er meer openheid komt door het lezen van mijn bloggs. Ik wil niet op de voorgrond staan met mijn visuele beperking, maar geef graag inzicht in mijn leven, en hoop dat ik hierdoor toch dingen kan bereiken die zonder internet ver buiten mijn bereik blijven.

1 thought on “De achterhoek is geweldig…toch?

  1. Elly

    Voor alles is het de eerste keer om dingen te ondernemen!Ik kan je talloze verhalen vertellen over die beperkingen die mij dat het leven kort heeft gehouden,maar…..hoe ouder je wordt,hoe meer je denkt…kan mij het wat schelen!!
    Dus Joke,kom op,ik heb je inmiddels via deze blogs leren kennen,als een vrouw,die niet meer over zich heen laat lopen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *