Ritme en regelmaat en o ja, rust!

      Geen reacties op Ritme en regelmaat en o ja, rust!

De vakantie is weer bijna voorbij. Volgende week beginnen de scholen weer en is alles weer normaal. Vakantie is heerlijk, lekker uitslapen, niets doen, leuke dingen doen, niet op de klok te moeten kijken! Maar uiteindelijk is het weer hoog tijd voor het gewone leven. ` s Morgens weer op tijd de wekker, op redelijk vaste tijden eten en enige regelmaat in het huishouden. Dat laatste is wel en valkuil voor mij. Doordat ik natuurlijk niets zie wanneer iets een poetsbeurt nodig heeft, moet ik het uit voorzorg en met regelmaat schoonmaken. En daar moet ik eigenlijk een vast schema in hebben. Mijn valkuil is dat ik de hele dag tijd heb Dan weet ik dat ik moet stofzuigen, maar denk dan dat kan ik straks ook nog wel. Het gevolg is uiteindelijk dat ik het aan het einde van de dag nog niet heb gedaan. Dus mijn voornemen is om nu, voor de tiende keer of zo, volgens een vast schema werken. Op maandag dit, op dinsdag dat, enz. De rust is ook iets waar ik aan moet werken. Ik wil zo graag van alles doen, mezelf nuttig maken en meetellen. Maar ook daar heb ik nu een keuze in gemaakt. Ik heb mijn gezin, huis, Amy, mijn site, de collecte voor Bartimeus, familie, vrienden en vriendinnen. Dit moet voldoende zijn om mijn dagen mee te vullen, en dan nog energie overhouden voor onverwachte dingen. Nu ik deze keuze heb gemaakt geeft het zo ongelooflijk veel rust. Wat ik nog miste was sportiviteit en ook daar heb ik mijn weg in gevonden. Twee keer in de week een flinke wandeling maken in vlot tempo en steeds verder uitbreiden, heerlijk! Ik ga mijn best doen om mijzelf aan mijn eigen beloftes te houden. Mochten jullie merken dat ik toch weer de fout in ga, geef me dan rustig een, virtuele, schop onder mijn achterste!

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *