Herfst en alle ongemakken

      3 Reacties op Herfst en alle ongemakken

De herfst is al weer een aardig eind op weg, en de winter klopt langzamerhand al een beetje aan de deur. Eigenlijk houd ik best van de herfst. Lekker uitwaaien buiten, of lekker warm binnen als de regen tegen de ramen klettert. Maar het brengt ook veel ongemakken met zich mee.De wind vind ik best lekker, maar als ik alleen met Amy buitenloop, is het soms wel erg lastig. De wind die langs mijn oren suist zorgt er voor dat ik van omgevingsgeluiden niets of weinig meer meekrijg. Vooral lastig bij het oversteken. Amy vind de wind heerlijk. Neus in de lucht en oren omhoog, en zo gek als een cent als ze los mag! Vandaag hebben ze toevallig alle blad buiten weer opgeruimd En gelukkig niet alleen van de weg maar ook van de stoep. Bij ons in de straat staan veel grote bomen, en de stoepen liggen dan ook vol met blad, vaak op een aantal plekken hoog opgewaaid. Amy heeft zo haar eigen mening over al die bladeren en plassen. Ik moet er altijd wel ontzettend om lachen, mijn eigenwijze en eigengereide dame! Als er een paar bladeren liggen loopt ze nog wel door, maar soms zak ik tot mijn enkels in de bladeren en dan weet ze toch niet goed wat ze ermee moet. Even stilstaan en de situatie inschatten. Kan ik er door met mijn vrouwtje of moet ik er omheen? Na enig aansporen van mijn kant gaat ze er doorheen, maar wel voorzichtig, pootjes hoog opgetild! Als de berg te hoog word naar haar zin probeert ze er toch omheen te gaan, maar ja, daar staat dan een lantaarnpaal. Heel voorzichtig zodat ik met mijn stok de lantaarnpaal raak gaat ze er langs. Ook de grote plassen probeert ze te omzeilen. Dan komen we, zonder kleerscheuren, aan bij de uitlaatplek, waar ze los mag. En dan? Dan dendert mevrouw door alle blaadjes en door de diepste plassen, heerlijk helemaal uitleven. Prachtig toch hoe het werkt bij een geleidehond? De winter mag van mij nog wel een hele tijd wegblijven. Gladheid, sneeuw, nee dat is het niet voor mij.

3 thoughts on “Herfst en alle ongemakken

 1. Manou

  Hoi,
  Het is inderdaad wel zo dat die periode een hele verandering is. Ik merk dat nu ook wel, en zeker nu ik zonder geleidehond gevallen ben, want mijn maatje is nu met pensioen en ik sta te wachten op een nieuw maatje dat ik mag verwelkomen na de feestdagen.
  Ik vind dat regenweer ook maar niets en je doet me er geen plezier mee, maar als het zo lekker koud is en de zon schijnt, dat vind ik natuurlijk een lekker weertje. Zo mocht voor mij de winter voorbij gaan. En dan in die avond die kilte, dat het om vijf uur al donker is. pfff… vind ik al helemaal niet plezant….

 2. necky

  Heel leuk het gedrag van Amy beschreven, ik zie het voor me, hoe ze dat doe, en herinner het me ook nog!
  Komende dagen wordt het dat lekkere herfstweer, geniet ervan.
  Necky

 3. Ferry

  Ik snap heel goed wat je bedoelt met de herfst. Misschien is het eigenwijs van me, maar ik hou van de winter met al haar scherpe contrasten. In de winter durf ik zonder stok over straat. 🙂 En uhm…. wees blij dat het bladeren zijn. Heb nog niet zo heel lang geleden een verhaal gehoord over een geleidehond die vond dat zijn baas moest oversteken bij het zebrapad. Daar lag alleen wel een plas van twee meter doorsnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *