Dagje naar de sauna

      4 Reacties op Dagje naar de sauna

Deze week weer eens lekker naar de sauna geweest. Wie twee jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik nog eens naar de sauna zou gaan had ik voor gek verklaard. Ik naar de sauna? Daar een beetje in mijn blootje rondhupsen aan de arm van een vriendin? Echt niet. Het was een enorme drempel, maar mijn vriendinnen hebben mij zover gekregen dat ik het toch heb gedaan. En wat ben ik ze dankbaar voor het feit dat ze mij bleven pushen. De eerste keer was even wennen, maar ach wat maakt het eigenlijk uit. Ik denk nu juist dat het voor mij een stuk makkelijker is dan voor mensen die alles wel kunnen zien. Ik zie niet wat er allemaal rondloopt en kijken ze mij vreemd aan zie ik dat toch niet! Lekker rustig. Voor mijn vriendinnen daarintegen, lijkt het mij soms wel eens lastig. Ik loop aan hun arm en zij zien al die blikken wel. Willen we het zwembad of bubbelbad in, is dat best wel even een onderneming met al die trappetjes, en prompt vallen dan ook alle gesprekken stil van de mensen die er al in zzitten. Dan voel ik me wel een beetje opgelaten. Praat liever gewoon door dan heb ik niet het gevoel dat ik word bekeken en kan ik ook op de geluiden afgaan. Inmiddels vind ik het echt een heerlijk uitje en kan ik mij heerlijk ontspannen. Dank je wel, lieve vriendinnen, voor het doorzeuren,!

4 thoughts on “Dagje naar de sauna

 1. Ferry

  Heb je wel kunnen ontspannen? Geen rare opmerkingen gehad of mensen die heel erg raar uit hun ogen keken? Ik merk zelf dat mensen in dat soort situaties vaker op een gekke manier naar anderen kijken. Zeker als je aan de arm van iemand anders loopt.

 2. jokevanrooden Auteur bericht

  Dit was ook een van de redenen waarom iknooit naar de sauna wilde. Maar toen ik er eenmaal was, dacht ik, wat maakt het ook uit, ik zie al die blikken toch niet. Alleen dat de mensen hun gesprekken staken als ik in de buurt kom, vind ik wel vervelend. Gekke of rare opmerkingen heb ik in de sauna gelukkig nog nooit gehad!

 3. Ingrid

  Weet je wat eigenlijk wel heel grappig is? Ik heb psoriasis en zit vaak onder de rode vlekken, die in de sauna (warmte en water) nog eens lekker opvlammen. Hahaha, dus jij denkt dat ze naar jou kijken, hoe jij het zwembad in duikelt . . . . helemaal fout, ze kijken naar mij “mij god, wat ziet dat mens eruit”. 😉

  Zullen we ons voortaan samen niet meer opgelaten voelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *