Het script van mijn leven

      3 Reacties op Het script van mijn leven

Bijna zit mijn 5de week in Apeldoorn er op. En o,o,o, wat heb ik al veel geleerd en wat ben ik mezelf al vaak tegen gekomen. Het is echt een achtbaan van emoties en je hebt hier alle tijd om jezelf heel goed te leren kennen. Eigenlijk best heel mooi om te ontdekken wie ik echt ben en hoe ik in elkaar zit.. Om het even heel filosofisch te omschrijven, het script van mijn leven is geschreven, maar een script kun je ook herschrijven. Wat ik daar me bedoel? Ik heb van huis uit meegekregen dat het heel belangrijk is wat andere mensen vinden en denken. Dus heb ik daar ook altijd naar geleefd. Eigenlijk doe ik vaak dingen omdat ik denk dat het zo hoort of omdat ik andere mensen niet wil teleurstellen. Afgelopen week is me duidelijk geworden dat dit niet meer werkt voor mij. Ik ben mezelf behoorlijk tegen gekomen door over mijn eigen grenzen heen te gaan. En raad eens, ik heb er van geleerd. Op dit moment is er onder mij een disco aan de gang. Het klinktbest leuk en gezellig, en er is mij ook van verschillende kanten gevraagd of ik ook gezellig kom dansen of een wijntje drinken. Maar ik heb nee gezegd zonder mij schuldig te voelen. Best leuk hoor, een feestje op zijn tijd, maar tijdens een revalidatieweek echt teveel van het goede. Harde muziek waardoor een gesprek voor mij niet te doen is. En zo’n gebeurtenis is toch ook best visueel aangelegdd. Er word toch gekeken hoe mensen aan het dansen zijn en daar word over gepraat. Kan ik niet over meepraten. En ik vind het niet erg om nu op mijn kamer te zitten. Ik vind mezelf niet zielig en ik voel mij niet buiten gesloten. Ik weet dat dit een goede beslissing is die ik in mijn eigen belang heb genomen, en dat voelt goed!

3 thoughts on “Het script van mijn leven

 1. Ingrid

  Ha Joke,

  Super hoor dat je nu al voor jezelf gaat opkomen en je grenzen gaat leren stellen. En ja, dan ga je mensen teleurstellen. En dat is best even schrikken. Ook voor je vriendinnen, hahaha. Maar raad eens wat? Wij gaan er best aan wennen hoor!

  Ga zo door.

  Ingrid. xxx

 2. Toos Schippers

  Wat ontzettend goed en mooi om te lezen… deze persoonlijke ontdekkingstocht en ontwikkeling. Spannend ook! Want, lijkt mij, ontdekken wie je eigenlijk bent of wilt worden en zijn, te weten komen wat je wilt en wat niet, en ontdekken waar je grenzen liggen, en die tijdig aangeven, is een. Je omgeving duidelijk maken wat je doormaakt en wat je anders en beter wilt gaan doen, en aangeven hoe anderen je daarbij kunnen steunen enof – in sommige gevallen – zelf ook leren te gaan (mee) bewegen en veranderen… da’s ,twee. Maar.. met de steun van de mensen op ‘t Loo Erf en en de lieffde van je omgeving voor je gaat dat vast lukken… al schat ik in (ook uit eingen ervaring) dat de weg naar je nieuwe, zelfbewuste IK niet makkelijk zal zijn en ups en downs zal kennen. Maar… alleen het resultaat telt, toch?

 3. Thea van Rooden

  Wat goed om te lezen dat het niet alleen een revalidatieperiode is maar ook een tijd om jezelf te leren kennen. Net als jij heb ik ook meegekregen om de mening van andere mensen te laten meewegen in mijn beslissingen. Nu ik zoveel ouder ben ga ik anders na mijzelf kijken en neem besluiten die ik vroeger niet genomen zou hebben.
  Daar krijg jij nu ook mee te maken, grenzen stellen zonder jezelf schuldig te voelen. Het zal je leven rijker maken omdat jij jouw mening nu mee laat tellen. Na Apeldoorn zal je veranderd zijn, sterker en zelfstandiger.
  Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *