Profielschets

      2 Reacties op Profielschets

Een van mijn doelen is om vrijwilligers werk te gaan doen. Dat is makkelijk en snel gezegd. Maar daar gaat wel het een en ander aan vooraf. De belangrijkste vraag is natuurlijk wat ik wil gaan doen. Tja, dat is het hem nu net. Ik heb geen idee. Twijfel over wat ik kan en zie overal beren op mijn weg. Samen met mijn trajectbegeleidster ben ik aan het kijken wat ik wil en kan. Dat is nog eens vreemd. Ik moet dingen gaan roepen over mijzelf, en dat is al niet mijn sterkste kant. Ik heb verschillende testen gedaan en vragenlijsten ingevuld. Daar komen dan mijn waarden en kwaliteiten in naar boven. Vervolgens moet ik een profielschets maken over mijzelf. Dit betekend dat ik alle waarden en kwaliteiten moet inpassen en onderverdelen in: ik ben, ik kan, ik wil en ik heb nodig. Tja, en dat valt dus niet mee. Ik heb er een begin aan gemaakt en dit naar mijn trajectbegeleidster gestuurd om er samen naar te kijken. En dan vindt zij mij weer te bescheiden.. Een van mijn kwaliteiten schijnt te zijn dat ik goed onder tijdsdruk kan werken.. In mijn profiel had ik geschreven dat werken onder tijdsdruk voor mij geen probleem zal zijn. Dat was dus niet goed. Gewoon schrijven: ik kan goed onder tijdsdruk werken. Ja ja, oké, ik ga het veranderen, maar het voelt nog niet echt of ik het over mijzelf heb. Ik denk dat ik nog wel even een tijdje moet stoeien met mijn profiel om het echt van mij te maken…..en dat schijnt nu net de achterliggende gedachte te zijn van deze oefening.

2 thoughts on “Profielschets

  1. Thea van Rooden

    Best moeilijk hoor een profielschets maken, terwijl je in je hoofd de plussen en minnen van jezelf meestal wel kent maar om dit op papier te zetten is weer een ander verhaal.

    Ik vind jou nog een paar kwaliteiten hebben. Je kan jezelf heel goed verwoorden en het ook nog eens leuk opschrijven. Daarnaast heb je zelfkennis en dat is ook een waardevol iets.

    Dus niet te bescheiden hoor!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *