Een heftige mobiliteitsles

      1 reactie op Een heftige mobiliteitsles

Vandaag een hele bijzondere en intensieve mobiliteitsles gehad. Ik had vandaag een invaller en ik moet zeggen dat die wel van wanten wist! Eerst op de tandem. Voor mij een uitdaging om met iemand te fietsen waar ik nog niet eerder mee heb gefietst. We hebben 10 km gefietst, midden door het winkelcentrum, over drukke wegen, verkeerslichten, stoepjes en drempeltjes op en af. En dat ging mij goed af. Ik kon me desondanks goed ontspannen en vertrouwen op mijn voorfietser. Aangekomen bij het winkelcentrum gingen we het oversteken weer eens oefenen. We begonnen bij een zebrapad met verkeerslichten. “Nou, laat maar zien hoe je het doet”, werd er gezegd. Daar ging ik, voor mijn gevoel deed ik dat best goed. Aan de overkant gekomen zei mijn trainer: “Kom eerst maar eens mee naar een stuk zonder verkeerslichten” Daar aangekomen werd het mij al snel duidelijk. Ik moet mijzelf echt heel zichtbaar en zelfverzekerd opstellen. Hier ben ik en let op wat ik ga doen! Een hele uitdaging, want het liefst ben ik op zo’n moment onzichtbaar. Na een paar keer heen en terug oversteken moest ik zelf aan geven wanneer ik dacht dat het zou kunnen. Terwijl ik stond te wachten en te luisteren hoorde ik een vrachtwagen aankomen. Op dat zelfde moment riep mijn trainer:”Stok vooruit en oversteken!! Ik dacht: Echt niet!!! Maar hij spoorde mij aankom te gaan. Oké, dacht ik, hij loopt met mij mee en ik ga ervanuit dat hij nog niet levensmoe is, dus vooruit maar met die geit. Met bonzend hart en trillende knietjes ging ik de aan de oversteek beginnen. En ja hoor, de vrachtwagen remde af en stopte keurig voor mij. Wat een ervaring! Maar ook een hele goede les. Duidelijk zichtbaar zijn en vooral niet twijfelen zorgen ervoor dat automobilisten allert zijn en gaan kijken wat ik ga doen. Tja, klinkt zo simpel en met iemand erbij is het ook nog doodeng, dus dat wordt heel, heel veel oefenen.

1 thought on “Een heftige mobiliteitsles

  1. Ingrid

    Whaaaaaa!!!! Dat is inderdaad doodeng. Als je nou niks aan hoort komen . . . .oké, dan kun je denk je veilig oversteken, maar als je een vrachtwagen aan hoort komen . . . . . Echt onwijs dapper dat je toch gegaan bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *