De eerste week zonder Loo Erf.

      2 Reacties op De eerste week zonder Loo Erf.

De eerste week thuis is er een van vallen en opstaan. Donderdag kwam ik thuis en ging ik lekker uit eten met mijn gezin. Een geweldige verrassing. Vrijdag was ik jarig, een beetje een rare dag met dubbele gevoelens. Fijn om weer thuis te zijn en gezellig bijkletsen met de visite, maar tegelijkertijd ook beseffen dat je een hele belangrijke periode hebt afgesloten. In het weekend nog wat visite en een beetje aanrommelen. Koffer en tassen uitpakken van Het Loo met veel herinneringen. Op maandag stond ik op met een goed gevoel. Zin om de dingen thuis weer op te pakken. Achterstallige werkzaamheden die zijn blijven liggen. Nieuwe dingen die ik heb geleerd toepassen. Tegelijk ook weer een valkuil. Rustig aan, niet alles in 1 keer willen doen.Tijdens het eten koken merkte ik hoe ongelooflijk moe ik was. Oeps, niet goed op mijn energiebalans gelet. En op dat moment besefte ik ook pas hoe vermoeiend eten koken eigenlijk is. Dinsdag ben ik vroeg opgestaan. Vandaag voor het eerst naar mijn vrijwilligerswerk. Spannen, maar vooral heel leuk. Om kwart over 9 werd ik opgehaald door de regiotaxi. We hebben vandaag vooral gekeken naar wat mijn taken gaan worden, en hoe ik die in kan vullen. Verder heb ik veel materiaal gekregen om mij in te lezen. Om 12 uur was ik weer thuis. Even een broodje eten en een uurtje slapen, want het kost wel heel wat energie. Op woensdag ben ik maar eens lekker naar de kapper geweest. Een nieuw kleurtje en een flink stuk eraf. Door alle drukte was dat er een beetje bij in geschoten. ’s Middags nog wat in huis gedaan en een uurtje achter de pc gezeten. Vervolgens nog even slapen. Pfffff, ik voel me een beetje een oude doos. Telkens dat slapen. Maar ik merk dat ik het wel moet doen omdat ik het anders gewoon niet volhoud. ’s Avonds voor de eerste keer naar Showdown. Ook weer spannend, maar vooral heel leuk. Gewoon ook weer even lekker om in het land der blinden te verkeren. Herkenning, begrip en gewoon jezelf zijn. Dat is toch wel wat ik ook nodig heb. Zeker in deze ziende, razendsnelle maatschappij. En wat was het leuk! Ze stonden er versteld van dat ik het nog maar 1 keer had gedaan. Ik schijn wel aanleg te hebben. Flink veel trainen dan maar. Het is een leuk en gezellig groepje. Eenmaal thuis was ik totallos Maar wel voldaan.Donderdag opgestaan met een beetje een katerig gevoel. De eerste dag gewoon thuis, zonder verplichtingen. Een uitdaging om eens te kijken of ik structuur in mijn dagen kan krijgen. Blijkbaar was dit nog te vroeg, want het ging totaal niet. Ik mis de structuur in Apeldoorn, en kon die thuis nog niet vinden. Het is ook nog te kort om alles een plekje te geven, en waarschijnlijk wil ik weer te snel. Elk moment van de dag zit ik nog met mijn hoofd in Apeldoorn. Nu ontbijten ze, nu ging ik naar die les, nu ging ik Amy uitlaten, nu zaten we buiten op een bankje te kletsen. Dit zal langzaam moeten slijten, denk ik. Volgende week ga ik voor de eerste keer naar maatschappelijk werk in de regio, als aansluiting op mijn revalidatie. Dit heb ik nog wel even nodig, en kijk er ook naar uit om even weer met iemand te sparren. Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

2 thoughts on “De eerste week zonder Loo Erf.

  1. Thea rooden

    Zo begrijpelijk wat je schrijft, ik herken het want heb zelf drie maanden intensieve therapie gehad in Zeist. Bij thuiskomt voelde ik me licht, eigenlijk té licht en een nog een beetje zoekende naar balans.
    Ik maakte de fout om meteen mijn leven van vóór de opname weer op te pakken en dat heb ik geweten. Het heeft tijd nodig, je moet wennen en zeker de rust (slaap) nemen zodat het in je koppie lekker helder blijft en je de vaardigheden die ze je daar hebben geleerd helemaal eigen kunt maken. Het gezin en huishouden zal ook vreemd aanvoelen misschien, ondanks dat je al zo lang getrouwd bent. Mij kostte het moeite om mijn rol als moeder en partner weer op te nemen. Tijdens de therapie gaat het alleen over jou, jij staat centraal en nu moet je ineens jezelf weer verdelen (zo voelde het voor mij).
    Neem lekker de tijd die je nodig hebt om je nieuwe zelf te ontdekken en neem het per dag. Het zal fluctueren ‘n dag prima en soms weer een dag waarop je niet wil opstaan omdat het niet goed voelt. Accepteer dat van jezelf en weet dat negatieve gedachten en gevoelens maar tijdelijk zijn, net zoals plezier weer overgaat in de orde van de dag.

    Succes meis en een dikke knuf.xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *