Weer een weekje verder

      3 Reacties op Weer een weekje verder

Week twee zit er ook al weer op. Een week van vallen en opstaan en nieuwe dingen. Een week van zelfvertrouwen opbouwen en merken dat het lukt. Dinsdag moest ik voor de eerste keer naar Visio in Nijmegen. Een jaar geleden was dit voor mij een onmogelijke opgave, en nu? Het was spannend, maar ik heb er niet wakker van gelegen! Ik heb het gewoon gedaan. Maandag heb ik de Valys gebeld om een rit te boeken. Keurig op tijd stond de taxi dinsdag voor de deur. Het was een gecombineerde rit, dus via ’s-Heerenberg gingen we naar Velp en vervolgens naar Nijmegen, waar ik keurig op tijd werd afgezet. De chauffeur liep even mee naar binnen, en daar ging ik met amy op zoek naar de receptie. Ik moest wachten in de wachtkamer en ook daar werd ik naar toe gebracht. Een volle wachtkamer, dus maar even vragen of er een stoel vrij is. Ook dit had ik een tijdje geleden nog doodeng gevonden. Tijdens het wachten gezellig zitten kletsen. Daarna een fijn gesprek. Het komt erop neer dat ik structuur aan moet brengen in mijn dagen. Dus dat wordt heel schools schema’s maken en me daar vervolgens natuurlijk ook aan houden. En een dagboek bijhouden over deze lastige periode. Na het gesprek een toiletbezoek en weer wachten in de wachtkamer tot de taxi er was. Klinkt ook weer zo eenvoudig, maar ik moet het allemaal vragen, en uitzoeken. Maar ik heb het gedaan en het is gelukt! Bijna onvoorstelbaar. De terugweg gelukkig in een keer naar huis. en 41/2 uur nadat ik vertrokken was, stond ik weer bij mijn eigen voordeur. De rest van de week nog alleen schema’s gemaakt in mijn hoofd. Het ging nog niet altijd goed, maar het begin is er. Op woensdag lekker gewerkt en op vrijdag had ik weer mobiliteit. Hier krijg ik zelfvertrouwen van, want na een wat moeizame eerste weken gaan de routes nu steeds beter en ga ik ook af en toe al met Amy oefenen. Het uitlaten van Amy gaat goed alleen en de route naar een van mijn vriendinnen lukt ook alleen met Amy! Dat geeft een goed gevoel. Nu natuurlijk wel blijven oefenen. Op zaterdag hadden we een verjaardag. Voor mij een groot oefenproject, omdat in een groep functioneren best nog wel lastig is voor mij. Eerst voelde ik mij wel een beetje eenzaam, maar dacht toen aan de tips die ik had gekregen. Rechtop zitten, een actieve houding. Luisteren naar de gesprekken en proberen actief in te haken op gesprekken. Aan het einde van de avond had ik een goed gevoel. Naar mijn idee is het mij goed gelukt. Af en toe viel ik even terug in mijn oude gewoonte, maar dacht weer aan de tips. Er werd ook geïnformeerd naar mijn tijd in Apeldoorn en het woord zelfvertrouwen kwam ook voorbij. Al met al een redelijke week. Ik heb nog veel te leren, maar daar wordt aan gewerkt.

3 thoughts on “Weer een weekje verder

  1. Ingrid

    Ha Joke,

    Wat super dat je gewoon even met de taxi naar Nijmegen bent geweest.
    Wat een overwinning. Complimenten hoor. De wereld ligt op deze manier voor je open. Niets is onmogelijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *