Vakantie

      Geen reacties op Vakantie

Vakantie

Heerlijk, we hebben bijna vakantie! Het voelt voor mij nog steeds geweldig om dat te kunnen zeggen. Twee jaar geleden waren alle dagen voor mij eigenlijk hetzelfde. Gezin, huishouden, en daar waren mijn dagen mee gevuld! Ook in de vakantie gaat dat natuurlijk gewoon door al is het allemaal op een iets lager pitje en hoef je niet op de klok te kijken. Maar voor mij veranderde er niet veel. Hoe anders is dat nu.
Ik kijk ontzettend uit naar de vakantie! Mijn dagen zijn nu zo anders ingevuld. Lekker druk bezig met mijn vrijwilligerswerk voor de oogvereniging, sporten, in het bestuur van een net opgerichte sportvereniging, schrijven, en lekker veel sociale contacten. Vergaderingen buiten de deur, toernooien door heel Nederland en straks de competitie in Duivendrecht! Dit zijn de dingen die ik leuk vind, en waar ik mijn ei kwijt kan. Ik voel me als een vis in het water. Afgelopen twee weken alle lopende zaken afgerond voor de vakantie, afspraken plannen voor na de vakantie, heerlijk! En het huishouden? Tja, ik schaam me er niet meer voor om te zeggen dat ik een geweldige hulp heb gevonden die om de week mijn huis een grondige beurt komt geven! Ik durf er eerlijk voor uit te komen dat ik geen huisvrouw ben, al weet ik dat het natuurlijk moet gebeuren, en hou ik het zelf bij in de tussenliggende week. Er blijft dan nog genoeg te doen, zoals de was,stofzuigen,puin ruimen, enz. Zoals zij rondvliegt in mijn huis, daar kan ik echt niet tegenop. Als ik mijn keuken een goede beurt wil geven, is dat voor mij een dagtaak, zij vliegt er zo doorheen. Het scheelt mij zoveel energie, die ik daardoor in de dingen kan stoppen waar ik van kan genieten en waardoor ik mij nuttig voel. Het geeft rust dat ik niet meer elke dag hoef te denken dat ik echt nog van alles in huis moet doen terwijl mijn energie eigenlijk op is. Tuurlijk kan ik er dan voor kiezen om alle andere dingen weer te laten vallen en mij te storten op mijn huishouden. Maar word ik daar gelukkig van? Het antwoord is overduidelijk NEE. Ik heb mijn draai gevonden, ben superblij met hoe het nu gaat. Mijn hulp is blij met haar baan, en mijn man en kinderen hoeven niet altijd meer bij te springen en hebben een vrolijker en gelukkiger vrouw en moeder. Dus Ja, ik heb hulp in huize dat bevalt mij prima. Nog een paar dagen en dan kan ik lekker ook volmondig zeggen:Ïk heb vakantie”. En mijn vakantie begint met een schoon huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *