Vaarwel verleden

      Geen reacties op Vaarwel verleden

Onderstaande blog heeft misschien enige uitleg nodig. Ik volg momenteel een cursus columns en blogs schrijven. Een opdracht die ik moest maken was het schrijven van een muziekcolumn. Ik moest schrijven over een favoriet muzieknummer. Hierover informatie opzoeken en verwerken in een column zonder dat het een opsomming werd van feiten. toen ik klaar was was ik eigenlijk best tevreden. Vandaar dat ik hem hieronder plaatst.

Omdat ik en progressieve oogziekte heb heb ik een revalidatietraject gevolgd Op het Loo Erf. Een revalidatiecentrum voor mensen met een visuele beperking. Ik heb in die tijd veel muziek afgespeld van Nick en Simon. Een Volendams duo dat bekend werd doordat ze te zien waren in de soap van Jan Smit en, in 2006 doorbrak met hun eerste single Steeds weer. Vanaf dat moment heb ik ze gevolgd en ben in het bezit van bijna al hun albums. Het valt me op dat hun teksten eigenlijk op iedereen en op vele verschillende manieren van toepassing zijn.. In welke situatie of gemoedstoestand ik me ook bevind, er past altijd wel een liedje bij van Nick en Simon. Tijdens mijn revalidatie stuitte ik op het lied Vaarwel verleden. Dit nummer staat op het eerste album Nick en Simon dat in 2006 uitkwam. Het nummer werd in September uitgebracht en kwam binnen op nummer 21 in de top 40.
De revalidatie was zwaar en ik had moeilijke jaren achter de rug. Gaandeweg mijn revalidatie werd ik steeds sterker en kreeg weer vertrouwen in mijn toekomst.
Een stukje uit het lied gaat als volgt:
Vaarwel verleden, ik ga de toekomst in.
Het leed is geleden, dit is een nieuw begin.
Ik kijk niet om naar wat ik achterlaat.
Vaarwel verleden, hoop dat het in de toekomst beter gaat.
Deze tekst vat mijn revalidatie mooi samen. In de eerste fase heb ik bij dit nummer heel wat traantjes gelaten tijdens de stille momenten op mijn kamer. Nu luister ik er met een grote glimlach naar. Met een trots gevoel kan ik zeggen: “Vaarwel verleden, ik ga de toekomst in.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *