Showdown

      Geen reacties op Showdown

Showdown.

Zoals velen van jullie misschien al weten ben ik tegenwoordig een fanatiek beoefenaar van de sport showdown. Showdown is een sport speciaal bedacht voor mensen met een visuele beperking.

Ik had nooit gedacht dat ik nog eens fanatiek zou gaan sporten. Maar zo zie je maar weer. Ik blijf mezelf verrassen.

Éen keer in de week ga ik trainen in Wehl bij Showdownvereniging Bon-Bini. Daar ben ik vorig jaar September mee begonnen. Inmiddels doe ik ook mee aan toernooien in o.a. Apeldoorn, Dongen en Tilburg. Dan ben je echt een hele dag onder de pannen. Het is natuurlijk allemaal niet naast de deur en altijd in het weekend. Dat is dan dus vroeg opstaan geblazen en laat weer thuis. Ook ben ik in September van dit jaar begonnen met competitie spelen. Het is zo leuk. Heel spannend en ik ben dan echt fanatiek. Als ik verlies en ik heb slecht gespeeld dan baal ik daar echt van. Maar bovenal is het ook gezellig. Meestal gaan we met onze hele vereniging op pad. Dus in de auto is het al een gezellig gekwetter. Eenmaal op locatie kom je weer veel bekenden tegen. Lekker bijkletsen en lachen. Want ja, zet een zaal vol blinden en slechtzienden bij elkaar en er gebeurd altijd wel wat. We lopen met stokken of honden en botsingen of stokruzies zijn dan natuurlijk onvermijdelijk. Het is tussen de wedstrijden door veel wachten, dus tijd genoeg om het gezellig te hebben. En dan natuurlijk als afsluiter ons gezamenlijke bezoekje aan de Mc Donalds. Afgelopen zondag ook weer na een competitiedag in Amsterdam. Er is natuurlijk altijd wel 1 ziende bij ons, maar die kan niet overal tegelijk zijn. Dus toen ik mijn bestelling had ben ik samen met een teamlid naar een tafeltje gelopen. Tja dat klinkt heel simpel. Maar dat was nog niet zo eenvoudig. Een dienblad in mijn handen met mijn eten.met twee handen vasthouden en ook nog mijn beker drinken tegenhouden zodat die niet van het dienblad glijdt. Mijn stok bungelend aan mijn arm, geen handen meer over om die te gebruiken. Een van mijn teamleden liep voor mij. Gelukkig zag die nog een klein beetje. Hij gaf aanwijzingen hoe ik moest lopen, lees schuifelen, iets naar links, iets naar rechts, rechtdoor. Wonder boven wonder kwamen we zonder ongelukken bij ons tafeltje. En het dienblad kwam ook nog op de tafel terecht in plaats van ernaast. Het was echt hilarisch en ik denk dat we veel bekijks hebben gehad. Maar ach, dat maakt mij niets meer uit tegenwoordig. Het scheelt dat ik niet zo hoeveel mensen er naar mij kijken. En wat geeft het dan weer een voldaan gevoel als het is gelukt.

Wil je meer weten over showdown kijk dan eens op onze website: www.showdownbonbini.nl Hier kun je ook een filmpje bekijken.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *