Zorgverzekering laat blinde in de lou staan.

Zorgverzekering laat blinde in de kou staan.

Dit was een van de koppen die maandag in de cursus PR voorbij kwam. Het ging over pakkende titels. Het wekt Nieuwsgierigheid, toch? Het zet aan tot verder lezen hoop ik! Ik had alleen niet gedacht dat het al zo snel op mijzelf van toepassing zou zijn.

Al vanaf maart van dit jaar lig ik in de clinch met Zorgverzekeraar en hondenschool. Ik kon niet meer werken met mijn geleidehond. Helaas is zij terug naar de hondenschool. De zorgverzekeraar nam hierop de beslissing dat ik nooit meer in aanmerking mocht komen voor een geleidehond. Ik had volgens hen een gezonde hond teruggegeven waar ik nog prima mee kon werken. Helaas hebben ze nooit naar mijn verhaal en dat van mijn dierenarts geluisterd. Daar heb ik mij natuurlijk niet bij neergelegd. We hebben rechtsbijstand ingeschakeld en een juriste heeft mij bijgestaan. Helaas, na veel touwtrekken blijft de zorgverzekeraar bij haar besluit en ziet de juriste geen mogelijkheden meer. Het voelt zo onrechtvaardig. Ik kan niet zonder hond. De zorgverzekeraar vindt van wel, want ik kan het nu toch ook? Nee dus, want ik zit thuis. Dat is de praktijk en dat zien die mensen achter hun bureau niet. Hoe is het mogelijk dat een zorgverzekeraar op basis van onwaarheden kan beslissen dat ik mijn leven lang geen geleidehond meer mag? Ik ben boos en verdrietig. Ik voel me hulpeloos en machteloos. In de kou gezet. Ik word afgerekend op mijn visuele beperking en mijn vrijheid is mij afgenomen.

En nu? Ik vrees dat de enige optie die overblijft is zelf een hond aanschaffen. Maar ja, daar hangt een enorm hoge prijskaart aan. Ik ga me daar maar eens in verdiepen. En daar betalen we dan in Nederland die torenhoge premie’s voor. Natuurlijk ben ik een dure klant. Maar heb ik daar zelf voor gekozen? Ik dacht het niet. Gelukkig heb ik nog tot het einde van het jaar de mogelijkheid om van zorgverzekering te wisselen.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *