Confrontatie

      Geen reacties op Confrontatie

Confrontatie

Vandaag ben ik weer gaan fitnessen. Er gebeurde daar iets wat ik zelf nogal hilarisch vond. Maar het zette mij ook aan het denken.

Tijdens het fitnessen kwam ik met iemand aan de praat. Eerst over koetjes en kalfjes, maar al snel ging het over mijn visuele beperking. Ik vind dat niet erg, ik wil er best over vertellen. Maar op een gegeven moment kwam er een opmerking die ik even tot me door moest laten dringen en waar ik dus niet gelijk goed op kon reageren. De desbetreffende persoon vond het zo leuk dat ik zo’n vrolijk gekleurd shirt aan had. “Ja, waarom niet?” wist ik nog uit te brengen. “Nou, ik vind het leuk dat je dat doet”. Ik was echt met stomheid geslagen. Ik heb nog wel verteld dat ik wist hoe kleuren er uitzagen en dat ik met vriendinnen kleding ging kopen. Hij vond het prachtig allemaal. Eigenlijk moest ik er wel om lachen. Waarom zou ik geen vrolijk gekleurde shirts kunnen dragen? Ik ben niet in de rouw of zo. En ik wil er ook net als iedereen leuk uitzien. Als ik erover nadenk voel ik onbegrip. Waarom reageert iemand zo? Tellen wij niet mee dan? Daarna voel ik me een beetje verdrietig. Jammer dat er mensen zijn die het blijkbaar gek vinden dat wij een gewoon leven leiden, en dat ik mij voor mijn gevoel moet verantwoorden omdat ik een gekleurd shirt draag.En tenslotte moet ik er ook wel een beetje om lachen. Het zegt misschien meer over die persoon dan over mij.

Maar het zette mij dus wel aan het denken. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie hier van vinden. . Kunnen wij gewoon in vrolijk gekleurde shirts rond blijven lopen, of moeten wij maar gewoon iets aantrekken wat we tegenkomen. Wij zien het tenslotte toch niet. Snappen jullie de opmerking van die persoon? En hoe zou ik volgens jullie moeten reageren? Wie weet kan ik deze keer wat van jullie leren.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *