Emoties

      Geen reacties op Emoties

Emoties
Over het algemeen zijn mijn columns vol van humor, optimisme en vrolijkheid. Maar niet vandaag. Deze column is er één vol van gevoelens en emoties. Soms zit het mee…..

Mijn mannen zijn dit weekend naar het WK veldrijden in Luxemburg. Bij de beloften doet iemand mee uit onze woonplaats Zelhem. Deze gaan ze flink aanmoedigen. Gezellig met een groep van 5 mannen. Allemaal familie. Supergezellig natuurlijk. Het hele weekend komen er via facebook en whatsApp allerlei foto’s voorbij. Ook wordt alles op tv uitgezonden. En dan begint het. Tijdens de eerste tv uitzending komen er van alle berichten voorbij. Mijn mannen zijn gespot. En niet één keer. Het lijkt wel of ze er een sport van maken om zo vaak mogelijk in beeld te komen. Ik reageer enthousiast op alle berichten en ben enorm blij dat ze het zo leuk hebben. Maar er knaagt iets in mij. De tweede dag komt onze Zelhemmer in actie en wederom zijn ze veel in beeld. Zelhemmer wordt wereldkampioen en facebook ontploft. En dan ben ik er klaar mee. De tranen stromen over mijn wangen. Die verdomde RP. Ik wil zo graag al die foto’s bekijken en diekoppies op televisie zien. Sfeer proeven via de foto’s en zien of de broers het samen leuk hebben met de neefjes erbij. En of ze op elkaar lijken. Het knaagt die meer. Het ontploft in mij.Dit zijn van die momenten waarop het weer even keihard binnenkomt. Gelukkig is op zo’n moment mijn besloten leven met RP groep op facebook er. Even een bericht plaatsen en de reacties vliegen je om de oren. Mensen die je begrijpen en waar je niets uit hoeft te leggen. Hele lieve woorden vol van begrip. Tja, en dan komen er nog meer tranen. Ik besluit het dan maar van me af te schrijven. Dat is altijd een goede therapie.

Ik had me zo voorgenomen om van mijn weekend alleen te gaan genieten. Voor het eerst sinds hele lange tijd een heel weekend alleen. Even laten zien dat ik dat prima kan. En dat kan ik ook. Ik heb leuke dingen gedaan met vriendinnen en me prima vermaakt. Maar op deze gevoelens en emoties had ik even niet gerekend. Misschien een idee voor een volgende keer om de telefoon en televisie uit te laten en gewoon mijn eigen dingen te gaan doen. Maar ja, ik wil toch ook meekrijgen hoe het ze vergaat en hoe ze genieten. Nog een paar uurtjes en dan zijn ze weer thuis. Ik ga nog even lekker alleen zijn. … En dan straks, als ze thuis komen luisteren naar de belevenissen en genieten van hun aanwezigheid. Want eerlijk is eerlijk…ik heb ze gemist.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *