Airfryer

      Geen reacties op Airfryer

Airfryer

Sinds een aantal weken ben ik in het gelukkige bezit van een Philips Airfryer. Dit is echt een geweldig apparaat. Voor iedereen, maar voor mij is het echt een uitkomst.

Ik kook nog steeds zelf en vind het over het algemeen nog steeds leuk. Maar op sommige vlakken heb ik toch vaak even een paar ogen nodig. Neem nu het onderdeel vlees. Ik begin eraan en probeer zo goed mogelijk alle kanten bruin te krijgen. Maar als ik denk klaar te zijn vraag ik toch altijd even of iemand mee wil kijken. Bepaalde vleessoorten zijn sowieso een drama. Neem nu zo’n fijne opgerolde verse worst. Die dingen zijn zo eigenwijs. Het omdraaien is een crime. En vaak lukt dit ook niet helemaal omdat er een stuk niet meedraait. Ook speklappen vind ik een drama. En wat dacht je van meerdere stukken vlees in de pan en dan omdraaien. Welke had ik ook alweer gehad? Maar nu is er de airfryer. En daar kan ik prima vlees in klaar maken. Vanavond heerlijke kipfilet gebakken. Ik stop ze in het mandje. Dan kijk ik op mijn mobiel en zoek met behulp van vriendje Xander de baktijdenapp op. Jaja, die is er echt. Speciaal voor de airfryer. Ik zoek op kipfilet en voilà, ik weet hoelang de kip er in moet. Een kwestie van aanzetten en wachten. De kip was na ongeveer 20 minuten klaar en heerlijk mals. Nu kan ik het weer lekker zelf doen. Ook aardappels bakken gaat hierin geweldig. En een prettige bijkomstigheid is dat er geen vet, olie of boter aan te pas komt. Dus ook nog eens een keer gezond. Zelfs een eitje koken gaat prima. Geen kokend water meer, maar gewoon in het mandje. En dan ben ik ook nog weer eens extra blij met facebook. Want hier zijn een aantal groepen te vinden met airfryer-gebruikers. Hier worden tips en recepten uitgewisseld. Daar word ik dan weer helemaal enthousiast van.

Ik kan hem echt aanraden al is hij niet goedkoop. Maar hoe fijn is het om mijn zelfstandigheid weer een stukje te kunnen vergroten! En ook mijn huisgenoten maak ik hierdoor weer blij. Zij hoeven niet steeds op te komen draven als ik aan het koken ben.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *