Lotgenotencontact

      Geen reacties op Lotgenotencontact

lotgenotencontact

de afgelopen dagen zat ik een beetje te mijmeren over al die jaren dat ik al bezig ben met leven met rp. dat zijn echt al heel wat jaren. en wat is er in die jaren veel gebeurd.

Ik geloof dat het in 2010 was toen ik op hyves begon met de leven met rp groep. Ik merkte dat ik behoefte had aan lotgenotencontact. I kende verder geen mensen met rp, behalve mijn zus natuurlijk, dus het was een sprong in het diepe. Maar ik had me zorgen gemaakt om niets. Al vrij snel werden er een aantal mensen lid van deze groep. het leuke van hyves was dat je er een soort forum kon maken over verschillende onderwerpen. Daardoor was alles snel terug te vinden. Er ontstond al snel een vast groepje meiden waarmee het onderling ook erg goed klikte. Het was leuk om ervaringen uit te wisselen, maar we hebben vooral ook erg veel gelachen. Het was niet zwaar, we waren allemaal nogal van de luchtige kant. Maar ja, je moet met je tijd mee natuurlijk en hyves werd steeds minder gebruikt. Op zoek naar een nieuwe manier om elkaar te blijven vinden. En dat werd facebook. In 2012 heb ik daar een nieuwe Leven met RP groep opgericht. Een besloten groep zodat we ook echt al onze ervaringen kunnen delen. En ook dat werd een succes. De groep is nog steeds groeiende en inmiddels zijn er ruim 160 leden. Op hyves begon ik ook al af en toe een blog te schrijven en hier kreeg ik leuke reacties op. Daarom begon ik na de hyvesperiode in april 2012 met een blog op wordpress onder de naam Leven met RP, wat is rp en hoe leef ik mijn leven met rp. Dat was natuurlijk wel spannend, want zouden mensen het wel willen lezen? Nou ja, zo niet dan was het een leuk naslagwerk voor mijzelf. Maar ik wilde meer! Tja, een eigenschap die ik tot de dag van vandaag nog steeds heb. En zo kwam er in november 2012 een heuse NL website, levenmetrp.nl. Hier werd ook mijn blog in opgenomen. Wat was ik blij en trots. Met tussenpozen ben ik al die jaren blijven schrijven Soms heel veel en soms wat minder omdat de inspiratie ontbrak. Omdat ik toch wel een beetje van de snelle reacties ben en deze op mijn site een beetje achterbleven heb ik in Juli 2016 een leven met rp lifeblog gemaakt op facebook. De blogs die ik op mijn site plaats zet ik ook op deze facebookgroep. En, o wonder, met succes. Deze groep telt inmiddels ruim 200 leden. En inderdaad komen hier de reacties wel. En daar doe ik het voor. Ik hoop op herkenbaarheid. En wat ik vooral wil laten zien is dat ik het leven met rp vooral met humor blijf benaderen. En dan is het einde nog niet in zicht. Inmiddels breekt er een spannende tijd aan. door weer een nieuw project. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het schrijven van een boek over mijn Leven met RP. Het manuscript is af. Een lieve vriendin is aan het redigeren en ook dat is bijna klaar. En dan… Dan gaat het naar de uitgever. Ik heb een half jaar geleden een aantal blogs ingestuurd en daaruit kwam een telefoontje. Ze zagen er wel wat in maar om het echt te kunnen beoordelen moest er een volledig manuscript ingestuurd worden. En die is er nu! Ik ben superblij en trots op het resultaat. Nu maar hopen dat de uitgever dat ook is.

Terugkijkend ben ik dus al 7 jaar bezig met leven met rp en ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Het lotgenotencontact is een deel van mijn leven geworden. Niet zwaar en klagend, maar luchtig en vrolijk. Maar soms ook best met een traan. En het leuke is dat mijn rp-vriendinnetjes van het eerste uur mijn nog steeds volgen. Lieve Wendy, Nelleke, Elise Jolanda en Carola, wat ben ik blij dat ik jullie via de interactieve weg heb leren kennen. Wie had kunnen denken dat dit contact zeven jaar zou duren. Inmiddels zijn er natuurlijk veel meer trouwe leden bijgekomen waar ook een leuk contact door is ontstaan..

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *