Voorbereidingen

      Geen reacties op Voorbereidingen

Voorbereidingen.

Vorige week, toen het zonnetje zo lekker scheen begon de onrust in mij te groeien. De onrust om lekker naar buiten te gaan. De geur van de lente opsnuiven en mij lekker vrij te voelen.Maar ja, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik mis op dit soort dagen echt mijn lieve Amy. Ik mis haar natuurlijk elke dag, maar op dit soort dagen in het bijzonder. Gewoon lekker naar buiten wanneer ik dat wil en niet aan huis gekluisterd zijn. Maar daar moet ik dus nog even geduld voor hebben. Het fijne is dat ik dus weet dat het gaat gebeuren. Dat er weer een geleidehond komt en dat ik weer de mogelijkheid krijg mobiel te zijn.
In die tussentijd moet ik geduld uitoefenen en dat zal niet altijd makkelijk zijn met het voorjaar en de zomer in het vooruitzicht.
Om me daarop voor te bereiden is er veel stof tot lezen. Ik heb een enorme handleiding met heel veel informatie. Informatie over wat er van mij word verwacht en wat ik van de hondenschool kan verwachten. Ik ga me maar eens verdiepen in de verschillende zorgverzekeringen voor honden, want ook dat moet geregeld worden. En dan ligt er nog een mooi boek van Martin Gaus op mij te wachten die ik ga lezen. En natuurlijk mijn routes bijhouden en eventueel nieuwe routes gaan oefenen met mijn ergotherapeut. Met veel plezier volg ik de facebookpagina waar zeer regelmatig leuke foto’s en berichten voorbij komen over de training van de honden. Nu hoor ik jullie denken…Foto’s? Ja foto’s. Die kan ik uiteraard niet zien, maar gelukkig zet Gaus bij elke foto welke hond erop staat en wat ze doen, en facebook geeft een omschrijving van de foto. Zo krijg ik er toch een beetje beeld van. En nog leuker is het als er een filmpje op staat. Dan kan ik horen wat ze aan het doen zijn. Zo mooi om te beluisteren hoe goed ze hun werk al uitoefenen. En als ik dan de geluiden van die honden hoor krijg ik echt de kriebels. Zo gaaf.

Jullie lezen het, ik hoef mij in de voorbereiding niet te vervelen. Maar o, wat kijk ik uit naar de dag dat het geen voorbereiding meer is maar werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *