Verkiezingen.

      Geen reacties op Verkiezingen.

Verkiezingen.

Het kan niemand ontgaan zijn. Het is volop verkiezingstijd. En wat komen er dan veel discussies op gang. Vooral ook op Facebook en Twitter. Maar als het om mijn doelgroep gaat kom ik soms iets tegen wat mij persoonlijk een beetje tegen de borst stuit.

Op dit moment is er op de sociale media volop aandacht voor blinden en slechtzienden die niet zelfstandig kunnen stemmen. Zelfs de NOS besteed er aandacht aan. Allemaal leuk en aardig, maar ik vraag me af of het nodig is. Natuurlijk ben ik in het gelukkige bezit van een lieve partner die voor mij gaat stemmen. Maar als dat nu eens niet zo zou zijn? Zou ik dan ook willen dat er aanpassingen komen zodat ik zelfstandig kan stemmen? Moet dan echt alles aangepast worden voor ons? Ik vind van niet. Er is toch altijd wel iemand die voor mij kan gaan stemmen? Familie, vrienden, buren, noem maar op. Maar wat nu als je je stem voor jezelf wil houden? Wat dan? Lijkt mij ook niet zo’n probleem. De mensen die bij de stembureaus zitten zullen denk ik met alle liefde willen helpen. En zij hebben toch geheimhoudingsplicht?
Tuurlijk, ik wil ook heel graag zelfstandig zijn maar niet ten koste van alles. Bedenk eens wat het allemaal gaat kosten als alles aangepast moet worden. Dat geld kan ook heel goed voor andere doeleinden worden gebruikt waar het harder nodig is.

Ik besef heel goed dat ik nu waarschijnlijk heel veel boze reacties ga krijgen van mensen die wel zelfstandig willen gaan stemmen. En dat mag. Ieder heeft een eigen mening. Waar ik het soms nog wel eens moeilijk vindt om voor mijn mening uit te komen of zelfs ook maar een mening te vormen vond ik het nu in deze verkiezingsstrijd wel eens tijd worden.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *