Oogcafé

      Geen reacties op Oogcafé

Oogcafé.

Elke eerste zaterdag van de maand organiseren wij namens de Oogvereniging in Doetinchem het Oogcafé regio Achterhoek. We zijn vorig jaar September begonnen en tot nu kan ik alleen maar zeggen dat het een succes is. Vanaf het begin loopt het erg goed. Het is natuurlijk altijd een beetje zoeken naar de juiste weg, maar ik denk dat we inmiddels de juiste afslag gevonden hebben.

Zaterdag 6 Mei hadden we een oogcafé met als thema: Creatief met tapas. Tja, en hoe ga je dat dan organiseren met een groep blinden en slechtzienden? Eigenlijk heel eenvoudig. We hebben een aantal hapjes bedacht, een boodschappenlijstje gemaakt, onze keukenkasten geplunderd om allerlei benodigdheden en handige hulpmiddeltjes mee te nemen, en vrijwilligers geregeld. En voor de rest? Loslaten en kijken hoe het gaat lopen. De gasten vooral zelf creatief hun gang laten gaan. Elkaar weer op ideeën brengen. We hadden de tafels in groepjes gezet zodat in elke groep 1 of 2 hapjes gemaakt konden worden. Er waren ontzettend leuke en gezellige mensen en het was een gekwaak van jewelste. De verhouding mannen en vrouwen was, tegen onze verwachting in, behoorlijk gelijk. Echt heel leuk. Voor de pauze hebben we de hapjes gemaakt en we mochten zelfs gebruik maken van de oven van Tezoro. Het restaurant dat zich in onze locatie bevind. Met hulp van de vrijwilligers hebben we alle troep weer opgeruimd. Want ja, het is nu eenmaal een feit, als wij koken of hapjes maken is het over het algemeen alsof er een bom is ontploft. Nadat alles weer een beetje toonbaar was gemaakt zijn we gezellig bij elkaar gaan zitten met een kopje koffie of thee en natuurlijk de zelfgemaakte hapjes. Zo hebben we nog zeker drie kwartier bij elkaar gezeten. Gewoon gezellig kletsen en soms toch ook nog leerzaam door dingen met elkaar te delen.

Het was echt een supergezellige, creatieve en informatieve middag waarop we lekker bezig zijn geweest. Ik denk dat we deze weg zeker gaan voortzetten.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *