Uitdaging

      Geen reacties op Uitdaging

Uitdaging.

Sinds een week weet ik dat ik PDS heb. Een chronische ziekte aan de darmen. Erg lastig, maar niet onoverkomelijk. Met medicijnen en de goede voeding is het redelijk onder controle te houden.

Tja, en daar zit dan toch wel een klein obstakel. Goede voeding. Wat mag wel en wat mag niet. Een heel gepuzzel en vooral veel etiketten lezen. Maar ja, hoe dan? Alles maar vragen is natuurlijk een oplossing, maar niet de leukste. En er moet dan ook maar net iemand in de buurt zijn als ik het nodig heb.

Maar ik heb een oplossing gevonden al is het wel een tijdrovende. Tegenwoordig bestel ik mijn boodschappen online bij de Jumbo. Erg handig al kan het helaas nog niet geheel zelfstandig. Er zijn in de app nog een aantal toegankelijkheidsprobleempjes waar ik de Jumbo al over heb gemaild. Maar goed, ik kan wel zelf alle boodschappen uitzoeken. En bij elk artikel staan ook de ingrediënten en allergieën vermeld. En die worden ook nog eens hardop voorgelezen door Xander! Hoera! Op deze manier kan ik het meeste wel zelf ontdekken. Al kost het dus enorm veel tijd. Eerst een artikel opzoeken, via de zoekfunctie of in de categorieën lijst. Dan het goede artikel aanklikken. En niet voor de verleidingen bezwijken, want ik kom natuurlijk van alle lekkere dingen tegen. Doorscrollen naar de lijst met ingrediënten en dan, als het mag op de bestellijst plaatsen. Als ik op deze manier mijn boodschappen voor een week wil bestellen ben ik bijna twee dagen bezig, Niet onafgebroken hoor en gelukkig slaap ik ook nog, maar ik moet ook nog eens bedenken wat we de hele week eten. En wil ik de boodschappen op tijd hebben moet ik ze ook nog 24 uur van te voren bestellen. Maar ach, lang leve de zelfstandigheid, toch?

Gelukkig is er ook nog zoiets als internet en facebook. Inmiddels ben ik lid geworden van een aantal facebook groepen en van de PDSB, de belangenvereniging van PDS patiënten. Ook op deze manier verzamel ik veel informatie. Het is even zoeken maar als ik eenmaal de juiste weg heb gevonden kom ik er wel. En hopelijk gaat het dan ook vanzelf allemaal iets vlotter en hou ik weer tijd over voor leukere dingen. Zoals schrijven bijvoorbeeld….

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *