Bijzonder

      Geen reacties op Bijzonder

Bijzonder.

Heel bijzonder waar een blog toe kan leiden, terwijl dat eigenlijk niet eens de opzet was. Ik heb het over mijn vorige blog waarin ik vertel dat ik PDS heb.

Ik schrijf mijn blogs omdat ik graag wil dat lotgenoten zich in mijn verhalen herkennen en er misschien iets uit kunnen halen. Maar zeker ook voor de ziende medemens, om ze te laten ervaren hoe ik leef met mijn visuele beperking.

Dat was ook de bedoeling van mijn vorige blog. Niet om medelijden op te wekken maar om duidelijk te maken wat dit nu weer voor impact heeft. Niet zoals een ziende naar de supermarkt en even snel een etiket lezen. Nee, dat zit er niet in, dus andere oplossingen zoeken. En hoe doe ik dat dan! Vele uren rond surfen op internet en heel lang bezig zijn met de boodschappen. En ook puzzelen wat ik ga eten. Kasten opruimen en ruimte maken voor de speciale producten en alles wat nog in de kast, koelkast en diepvries staat nakijken op ingrediënten (natuurlijk met hulp van iemand anders die zijn ogen nog goed kan gebruiken) en labelen zodat het voor mij herkenbaar is. Een voordeel? Jazeker, mijn kasten zijn weer eens keurig opgeruimd.

Dat neemt niet weg dat ik enorm geroerd ben door de lieve reacties. En er is ook nog weer iets goeds en onverwachts uitgekomen. Via een lezer werd ik in contact gebracht met een ervaringsdeskundige die mij op weg kan helpen in het oerwoud van etiketten en benamingen van ingrediënten. Zo zie je maar weer hoe het soms heel anders kan lopen dan eigenlijk de opzet was. Ik zeg: Lang leve social media. Altijd weer verrassend.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *