Stofzuigen

      Geen reacties op Stofzuigen

Stofzuigen.

Een stofzuiger met een accu. Heel handig! Maar hier thuis zorgt het nog wel eens voor een meningsverschil of verwarring. Met een volle accu kun je gemakkelijk de benedenverdieping stofzuigen. Nou, ik echt niet hoor. Waar ligt dan het verschil?

Heel simpel, in het feit dat ik niets zie. Ik doe er veel langer over om te stofzuigen dan man en kinderen. Kinderen kunnen het natuurlijk supersnel. Overal omheen en hoekjes en gaatjes kennen ze niet. Manlief kan het ook snel maar redelijk grondig! En dan ik. Ik doe het grondig maar heel langzaam! En helaas kan dat niet anders. Omdat ik het dus niet zie. Als ik stofzuig heb ik een vaste route. Ik deel mijn huis in blokken en begin in de keuken. Jongste roept nog wel eens als hij mij ziet stofzuigen dat ik rechtop moet staan, want wat ik doe is heel slecht voor mijn rug! Ja, ja, ik weet het wijsneus! En manlief roept nog wel eens fijntjes dat ik de stofzuiger het werk moet laten doen. Dit doet hij omdat dit iets is uit mijn jeugd waar ik een grondige hekel aan heb. Maar toch sta ik voorover gebogen, alsof ik moeite wil doen om nog iets te zien. Dat slaat natuurlijk nergens op want dat gaat echt niet lukken. Maar ja, dat zit er zo ingebakken hé! Ik zuig dus eerst een bepaald blok en telkens buig ik nog verder voorover om te voelen of alles weg is. Tja, en dat gaat dus niet zo snel. Zo werk ik de hele benedenverdieping af. Want ja, ik kan het niet zo doen als man en kinderen. Die zien iets liggen en zuigen dat op. De plekken waar niets ligt slaan ze over.

Zo kan ik dus ook met een volle accu het hele huis doen! Maar op mijn manier niet. Ik moet het ding tussendoor weer opladen. En dan vooral niet vergeten om weer verder te gaan als hij vol is! Want ondertussen ben ik natuurlijk al lang weer met andere dingen bezig. En tja, ik zie de rommel nu eenmaal niet liggen. En weet je wat dan zo leuk is? Ik kan dat natuurlijk heel goed als excuus gebruiken!

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *