Weer eens een lesje.

      Geen reacties op Weer eens een lesje.

Weer eens een lesje.

Deze week heb ik weer eens een lesje mobiliteit gehad. Dit ter voorbereiding op de komst van mijn nieuwe geleidehond. Even weer de puntjes op de welbekende I zetten, en nog een paar nieuwe routes verkennen.

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ik mijn laatste les heb gehad, en heel eerlijk moet ik zeggen dat ik in dat jaar de routes niet alleen met stok heb gelopen. Dus het was best even spannend. Ik wil de routes eigenlijk niet meer met stok oefenen. Dit was een prima manier om de routes te verkennen zodat ik precies weet hoe ze in elkaar zitten. Maar nu het niet meer zo heel lang gaat duren voor ik ze met hond ga lopen heb ik gekozen voor de doggsim. Een soort simulatie geleidehond die aangestuurd wordt door de trainster. Dit komt veel dichter in de buurt van een hond dan met stok. Met stok loop ik heel langzaam. met hond veel sneller. Daardoor lijken afstanden ook weer heel anders. met stok duurt het soms heel lang voor ik bij een bocht ben. met een hond ben ik er in no time. Dus vandaar mijn keuze voor de doggsim. Na even wat drinken en een praatje om weer even bij te kletsen na een jaar gingen we op pad. Best spannend en toch weer wat onwennig in het begin. Wat loopt het toch weer anders dan bij iemand aan de arm. Maar na een paar minuten had ik de slag weer aardig te pakken. We namen de route naar de winkel. Dit is echt een route die ik veel ga gebruiken en nu ook erg mis. En o wonder, de route zit er nog prima in. Ik kreeg een compliment van mijn trainster. Ze vond het verbazingwekkend dat ik het na een jaar allemaal nog wist. Natuurlijk kreeg ik nog een aantal tips en aandachtspunten om op te letten, maar verder ging het prima.

Wat voelt het weer ontzettend lekker om zo, redelijk, zelfstandig te lopen. Ik moet nog wel even iets aan mijn conditie werken. We hebben in de vakantie veel gefietst, maar dat schijnt toch een iets andere inspanning te zijn dan wandelen. En als we gingen wandelen is het tempo toch heel anders dan met een hond. Ach, het weer is prima, dus ’s avonds eens een extra wandelingetje is ook wel lekker. Het gaat helemaal goed komen. Ik heb er alle vertrouwen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *