Een feestje

      Geen reacties op Een feestje

IMG_1018 IMG_1019

Een Feestje..

En dan zitten de drie weken training er al weer op. Niet dat het klaar is hoor, ze komen me de komende weken nog wel begeleiden, maar niet meer elke dag.

Eigenlijk heel bizar hoe snel het gaat, maar ook hoe kort het nog maar is dat Bobbie deel uit maakt van ons gezin. Nog maar  vier weken is hij hier en het is nu al of hij er altijd is geweest. Het went weer zo snel. Maar nog elke dag prijs ik mij gelukkig met deze fantastische hond. De vrijheid die het mij nu al geeft. En het gemak waarmee ik dingen nu kan doen die ik ook al deed voor Bobbie maar waarbij het nu zoveel simpeler is. Bijvoorbeeld het reizen met de taxi. Je zou zeggen je stapt in en laat je rijden, hoe moeilijk kan het zijn? Klopt, maar er gaat nog wel wat aan vooraf. De taxichauffeur belt als hij er bijna is. Ik doe dan Bobbie in tuig en zorg dat ik klaar sta. Als de taxi eraan komt loop ik in een vlot tempo naar de weg, niet meer zelf mijn weg zoekend maar vertrouwend op Bobbie.  Niet meer zelf of met hulp van de chauffeur de deur vinden maar Bobbie de opdracht geve die te zoeken. Hij zet mij keurig voor de ingang neer zodat ik kan instappen. Zomaar wat kleine dingen die mij zoveel energie schelen. En als ik de taxi uitstap hoef ik alleen maar zoek de deur te zeggen en ik ben waar ik wezen moet.  Lekker wandelen naar het bos en een praatje maken met mensen die ik tegenkom. Buren die ik nu weer regelmatig spreek. Het is allemaal zo fijn. En straks als we echt goed op elkaar ingespeeld zijn ook weer op stap naar vriendinnen, de winkel, het openbaar vervoer en mijn vrijwilligerswerk. Wat ik overigens nu al langzaam aan het opbouwen ben. En wat dacht je van een maatje in huis! Overal waar ik ga of sta is Bobbie. Hij houd mij continu in de gaten en volgt mij overal. Zo geweldig en zo vertrouwd.

En natuurlijk gaan er nog wel eens dingen fout en dan ben ik super blij met de begeleiding van de hondenschool. Samen kijken naar wat er mis gaat en hoe het anders kan. De betrokkenheid is groot en dat geeft een goed gevoel.

De training loopt nu wel op zijn eind maar dat wil niet zeggen dat we klaar zijn. De komende tijd wordt het heel veel oefenen en op elkaar ingespeeld raken.

Op de foto wijst Bobbie mij de deur van de auto en op de video loop ik met Bobbie door een zigzaggen op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *