De goede kant op.

      Geen reacties op De goede kant op.

De goede kant op!

Na een moeizame week lijkt het nu weer de goede kant op te gaan. Zo zie je maar weer dat een hond geen robot is en automatisch doet wat je hem zegt. Dit is volgens mij nog wel eens een misverstand. Niet bij ons, geleidehondbezitters, maar bij de omgeving.

Na ruim anderhalf jaar is het mij deze week gelukt weer zelfstandig een boodschap te doen in de supermarkt! Hoera, lang leve mijn zelfstandigheid! Het was best spannend. Zou het gaan lukken? Ik ging thuis weg met de instelling dat als het niet  zou lukken er geen man overboord zou zijn. Ik kom echt wel weer thuis en de boodschappen die ik wil halen kunnen dan ook nog door man of kinderen worden gehaald. Het ging nog niet geheel op tempo, maar ik kwam zonder kleerscheuren en weigeringen in de winkel. De terugweg ging wat aarzelender en even zwikte ik van een stoeprandje, maar we kwamen weer thuis. Wat een heerlijk gevoel!

Die middag in het bos moest denk ik alle stress er even uit want meneer ging zijn neus achterna en was niet meer te bereiken. Oost-Indisch doof! En dat terwijl hij die ochtend ook al in een composthoop had liggen rollen en weer onder de douche moest! De komende dagen tijdens het uitlaten maar weer even aan de riem. Niet om hem te straffen hoor, maar om het negatieve te doorbreken en weer positief te kunnen belonen. Ja, ja, volgens mij leer ik het nog wel een keer…denk ik. Dus zo zie je maar weer, een geleidehond is en blijft een gewone hond die toevallig goed getraind is maar zeker zijn hondenstreken behoud. Gelukkig maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *