Lekker dwalen

      Geen reacties op Lekker dwalen

Lekker dwalen.

Wat ik nooit voor mogelijk heb gehouden, gebeurde de afgelopen dagen toch. Samen met Bobbie op pad op onbekende routes. Soms gebeurde het per ongeluk maar af en toe doe ik het ook bewust.

Mijn angst om te verdwalen of om niet meer thuis te komen is weg. Ik weet dat ik kan vertrouwen op Bobbie. En tegenwoordig gebruik ik ook mijn I-Phone met navigatie. Als ik even niet meer weet waar ik ben gebruik ik de waar-ben-ik-functie. Deze werkt behoorlijk nauwkeurig en zet mij vaak weer op het goede spoor. En lukt dat allemaal niet dan zijn er altijd wel hulpvaardige mensen in de buurt. Soms moet ik ook wel erg lachen om reacties. Mensen denken vaak nog dat de hond de weg kent als een soort Tom-Tom. Helaas is dat niet altijd zo. Zeker in het begin niet. Ik ken de weg en geef mijn hond instructies. Door telkens te benoemen waar ik heen ga leert de hond de weg ook wel kennen en gelukkig is Bobbie heel route vast. Vandaar dat het dus kan gebeuren dat ik hem het commando Zoek huis of We gaan naar huis geef. En tot nu toe kom ik altijd weer thuis.

Ook een veel gehoorde opmerking als Bobbie even geen zin heeft of niet vooruit wil omdat ik niet duidelijk genoeg ben: Hij doet het niet hé, of, Hij heeft er geen zin in vandaag. Soms kan ik er om lachen, maar vergeef me, als ik het drie keer achter elkaar hoor moet ik moeite doen om vriendelijk te blijven en er geen sarcastisch antwoord uit te gooien. Nee lieve lezers, Bobbie is geen robot maar een hond. En samen zijn wij nog heel druk aan het oefenen. Dus mocht je mij eens tegenkomen en hij doet het niet, maak je geen zorgen, het komt echt wel goed met ons

.

Het geeft zo’n enorm gevoel van vrijheid. Maar tegelijkertijd geeft het ook weer aan hoe kwetsbaar ik ben als één van mijn hulpmiddelen uitvalt. Maar mijn angst en onzekerheid is weg. Ik kom wel waar ik wezen wil.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *