Oefenweekend

      Geen reacties op Oefenweekend

Oefenweekend.

Dit weekend hebben we twee vliegen in Éen klap geslagen. Het weer was niet om over naar huis te schrijven, maar ach dat went wel als je een hond hebt. Zon of regen, hagel of sneeuw, je moet toch echt naar buiten.

Omdat het tempo van Bobbie weer terugloopt heb ik contact gehad met Serge. Hij vroeg om een paar actiefilmpjes. Hierdoor kan hij misschien op afstand zien wat er gebeurd. En tja, dan moet er toch echt iemand met mij mee. Aan het eind van de week moet ik naar de huisartsenpraktijk en die route heb ik tijdens de training een paar keer geoefend. Dit is echter al weer vier maanden geleden en ik ben zelf niet  zo heel zeker over die route vooral omdat er een oversteek over een drukke weg in zit. Dus gingen Valentijn en ik dit weekend op pad. Samen de route een paar keer lopen en dan kunnen we meteen een paar filmpjes maken.

Maar dat ging nog niet zo soepel. We lopen thuis weg en Valentijn gaat meteen filmen op mijn verzoek. Maar Bobbie vindt het allemaal maar gek. Hij blijft staan en weet niet wat hij met de situatie aanmoet. Als manlief even voorop loopt gaat hij als een trein. Maar het filmen is beter als hij achter mij loopt. Bobbie loopt nu gelukkig wel maar heel langzaam en hij kijkt steeds achterom of de baas wel volgt. Niet echt handig voor een goed filmpje. De route naar de huisarts gaat best goed. Even oefenen op het oversteken van de grote weg en bij de huisarts even de ingang vinden. Na twee keer weet Bobbie het feilloos. Op de terug weg even lekker rennen in het bos want ook dat hoort erbij. Inmiddels is het gaan regenen maar daar trekken we ons niets van aan.

De volgende dag gaan we nog een keer. Bobbie is er al iets meer aan gewend dat Valentijn meeloopt, al komt hij nog wat moeilijk op gang. Het filmen lukt al iets beter en we hebben voldoende materiaal om Serge mee te verblijden. De route gaat moeiteloos en hij loopt zelfs ongestoord door als we een hond tegenkomen.. Als we richting huis gaan snijden we een stuk van de route af zodat Bobbie lekker door het bos kan struinen, wederom in de regen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Bobbie en ik eind van de week samen de route kunnen lopen en op de eindbestemming gaan aankomen. Het is leuk om zo samen bezig te zijn. We genieten ervan. Nu maar even afwachten wat Serge van de filmkwaliteiten van manlief vindt en hoe Bobbie en ik er van af komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *