Politie zonder uniform

      Geen reacties op Politie zonder uniform

Politie zonder uniform.

In het nieuwsbericht hoor ik een item over gestolen politieuniformen. De politie maakt zich zorgen omdat ze bang zijn dat ze gebruikt gaan worden door criminelen. Want ja, de politie wordt herkent aan zijn of haar uniform en aan de wapens en handboeien die ze bij zich dragen. Maar natuurlijk moeten ze zich ook kunnen identificeren.

En dat zet mij weer aan het denken. Want hoe herken ik dan een echte politieman? En natuurlijk geldt dit niet alleen voor politie maar voor alles en iedereen die tegenwoordig aan de deur komt. Van verkopers tot collectanten om nog maar te zwijgen over colporteurs van energiebedrijven. Ze kunnen leuke jassen aanhebben die voor herkenbaarheid zorgen of een identiteitskaart bij zich hebben maar dat zegt tegenwoordig ook niet meer zoveel. Want op dit moment lopen er weer mensen rond met jassen van de NUON met tablets. Maar de NUON geeft aan niet meer langs de deuren te gaan. Als het op deze manier voor iedereen onduidelijk wordt, hoe zit dit dan voor mensen met een visuele beperking? Hoe kan men mij er van overtuigen dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn? Voor zover ik weet zijn er geen ID-kaarten in braille. Natuurlijk kan ik gewoon de deur dicht laten. En tja, ik doe ’s avonds als het donker is ook echt geen deur meer open. Maar om nu overdag ook maar iedereen voor een dichte deur te laten staan? Vorig jaar was de politie in de wijk ivm inbraakpreventie vanwege de enorme inbraakgolf. We hebben een hele tijd staan praten en toen ze weg waren bedacht ik mij dat ik een kans had gemist. Ze vertelden wel dat ze van de politie waren en ik was gelukkig niet alleen thuis, maar anders? Hoe had ik het dan geweten?

Zou hier wel eens over nagedacht zijn? Er zijn in Nederland ruim 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn dus zijn er veel meer mensen die dit probleem zullen herkennen. En toch heb ik er nog nooit iets over gelezen of gehoord. Ook politiek Den Haag heeft zich hier vast nog nooit over gebogen. Er moet toch een oplossing voor zijn, al zou ik zo even niet weten welke. Maar met elkaar kunnen wij hem misschien wel bedenken. Veiligheid zou toch zeker voor iedereen toegankelijk moeten zijn? Wie het weet mag het zeggen.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *