Eye-opener

      Geen reacties op Eye-opener

Eye-opener.

Vandaag is Serge weer op bezoek geweest. We blijven hard oefenen op het tempo maar dit blijft lastig. Samen proberen we de oorzaak te achterhalen en mat een aantal opdrachten ga ik deze week weer aan de slag.

De bezoekjes zijn altijd gezellig maar kosten Bobbie en mij ook behoorlijk wat energie. Gelukkig voor Bobbie moest ik ’s middags even weg en kon hij thuis heerlijk uitrusten. Bij thuiskomst gingen we nog even lekker naar het bos. Heerlijk weer, de lente hangt in de lucht. Als we richting huis lopen komt er iemand achter mij aan met hond. Ze geeft aan dat ik rustig aan kan doen, zij wacht wel. Er komt nog een mevrouw langs zonder hond en die stort zich volledig op Bobbie. O, wat lief, o, wat een schatje. Ik mompel wat en vervolgens roep ik Bobbie bij mij. Ik denk dat de mevrouw door loopt maar Bobbie komt niet. Dan hoor ik de mevrouw met hond zeggen tegen die andere mevrouw dat ze wel moet stoppen met aaien omdat Bobbie een geleidehond is en naar mij moet luisteren. Wauw, wat een goeie reactie! Ik vraag de mevrouw nogmaals vriendelijk of ze wil stoppen met aaien want de boodschap komt nog niet aan. Dan loopt ze door en Bobbie komt onmiddellijk bij mij staan. Ik maak nog even een praatje met de vriendelijke mevrouw. En wat blijkt? Ze leest mijn blogs en haalt daar veel uit. Dat is nog eens geweldig om te horen want daar doe ik het toch een beetje voor. Ook zet het mij weer even op het goede spoor. Het is geen onwil maar pure onwetendheid. Zij dacht ook wel eens iets goeds te doen om vervolgens iets in mijn blogs te lezen enden pas beseffen hoe het in elkaar zit. Het blijft dus een kwestie van veel vertellen, schrijven en ervaringen delen. Zodat het voor mij en alle anderen duidelijk is hoe we prettig met elkaar om kunnen gaan in aanwezigheid van mijn geleidehond. Ik Bedank haar nogmaals voor haar fijne hulp en vervolg glimlachend mijn weg.  Dit zijn van die spaarzame ontmoetingen waar ik weer energie uit haal.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *