Hilarische momenten

      Geen reacties op Hilarische momenten

Hilarische ontmoeting.

Soms komen er van die momenten voorbij waarop ik met een mond vol tanden sta en waar ik eigenlijk vreselijk om moet lachen. Vandaag was er weer zo’n moment.

Samen met Bobbie loop ik in het bos te genieten van het mooie weer. De warmte, de rust en het gezang van de vogels. Bobbie loopt los en drentelt een beetje om mij heen. Plotseling hoor ik iets achter mij. Dit gebeurd wel vaker en meestal stop ik dan even en wacht tot iemand iets zegt. In dit geval komen er een man en een vrouw aanwandelen. Ik groet ze en de vrouw begint te praten. Ze vraagt wat ik heb. Hierbij doelt ze op mijn stok begrijp ik. De man bemoeit zich ermee en zegt dat ze dat toch wel kan zien. O ja, een blindenstok. Goh dat was toch wat. Kijk nou, er zit een balletje aan. Ze hadden dus al even achter mij gelopen en zich afgevraagd wat ik aan het doen was. Ze dacht dat ik aan het goud zoeken was. Het leek namelijk van achteren net of ik met een metaaldetector aan het heen en weer gaan was. En dat ding om mijn schouder leek wel een beetje op een elektrisch apparaat. Huh, nou nee, dat is de beugel van Bobbie mijn geleidehond. De man schaamt zich geloof ik een beetje en zei dat hij dus wel gelijk had gehad. De vrouw voelt zich volgens mij een beetje ongemakkelijk en vraagt nog even of ik niets meer kan zien. Als ik bevestigend antwoord vindt ze het wel heel knap dat ik in het bos durf te lopen. Ja, dan heb ik wel een stok nodig volgens haar.

En ik? Nou zoals gezegd sta ik even met mijn mond vol tanden. weet ook even niet goed wat te zeggen en lach maar wat. Terwijl het stel weer door wandelt laat ik het even tot mij doordringen en barst dan in lachen uit. Ik heb al veel dingen gehoord en ik weet ook dat je als blinde soms een ware bezienswaardigheid bent. Maar ik, een goudzoeker met een electrisch apparaat om mijn schouder? Nee, die is compleet nieuw.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *