Toegevoegde waarde.

      Geen reacties op Toegevoegde waarde.

Toegevoegde waarde.

Samen met Bobbie op pad, het fijnste en het leukste dat er is. Maar soms zijn er situaties waarin het niet handig is om een hond mee te nemen, of soms kan het echt niet omdat je hond ziek is of het voor de hond en baas echt niet van toegevoegde waarde is. . In dat soort gevallen blijkt maar weer eens wat Bobbie allemaal voor mij betekend. Graag vertel ik jullie nog eens wat Bobbie nu eigenlijk allemaal voor mij doet en hoe het is als ik zonder hem op pad zou gaan.

Een dagelijkse boodschap in de supermarkt, met Bobbie zo heel vanzelfsprekend, maar zonder? De weg ernaartoe is zoveel makkelijker en eerlijk gezegd zou ik dat met stok niet eens ondernemen. Gewoon omdat mijn stok en ik niet echt vriendjes zijn. Bij de winkel laat ik Bobbie de ingang zoeken en eenmaal binnen zoekt hij de balie. Daar  is dan iemand die voor mij de boodschappen haalt die ik wil hebben. Ik reken af en vraag Bobbie de uitgang te zoeken tussen alle mensen en boodschappenkarretjes door, buiten de fietsen en reclameborden omzeilend En zo vinden we weer de weg naar huis. Geen stok die overal achter blijft hangen en met stok krijg ik zoveel informatie onderweg die ik eigenlijk niet nodig heb en die mij heel veel energie kost. En  kom ik met mijn stok iets tegen moet ik zelf een oplossing bedenken, terwijl Bobbie mij er keurig om heen leid. Denk hierbij aan containers of auto’s en fietsen die op de stoep geparkeerd staan. 

Ook het reizen maakt een wereld van verschil met of zonder Bobbie. Het openbaar vervoer met stok is absoluut geen optie, want dan moet ik eerst al de weg naar de bushalte vinden en dan is mijn energie al op voor ik überhaupt op de plaats van bestemming ben. En ik loop dan voor mijn gevoel eenzaam en alleen over straat. Een gezellig gesprek met mijn stok zie ik mij nog niet voeren en men zou denken dat er iets mis is met mij als ik iemand tegen kom.  En mijn ervaring is dat mensen mij toch sneller aanschieten voor een praatje als ik Bobbie bij mij heb. Dus dan ben ik afhankelijk van taxi-vervoer. Natuurlijk maak ik ook samen met Bobbie gebruik van de taxi en dan voel ik mij een stuk zekerder. Tenslotte behoor ik helaas tot een kwetsbare doelgroep en als ik Bobbie niet bij mij heb zit ik toch alleen met een voor mij vaak onbekende man in een taxi. Sinds ik Bobbie heb merk ik dat ik mij veel veiliger voel als hij mee is. Als ik dan op de locatie aankom is het met Bobbie een peuleschil om ergens binnen te komen. Ik zeg alleen maar zoek de ingang en ik kom waar ik wezen moet. Zonder Bobbie heb ik dan toch echt de hulp van de chauffeur nodig. Eenmaal binnen, waar het dan ook is zoekt Bobbie voor mij een balie, kassa of een lege zitplaats. Ook al vraag ik dat nog zo lief aan mijn stok, die gaat dat echt niet voor mij doen hoor!

Dit zijn zomaar wat opsommingen van wat Bobbie voor mij betekend en wat hij allemaal voor mij kan doen. En dan heb ik het nog niet eens over de aanwezigheid van een vriendje, een maatje die mij veiligheid, warmte en vertrouwen geeft in alle situaties. Ik kan me echt niet meer voorstellen het zonder hem te moeten doen.

Lieve Bobbie, wat ben jij geweldig en je gewicht in goud waard. Hopelijk gaan wij in de toekomst nog heel veel veilige kilometers maken en beleven we samen nog veel avonturen en gezelligheid . Dikke knuffel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *