Vanzelfsprekend

      Geen reacties op Vanzelfsprekend

Vanzelfsprekend.

Veel dingen die ik doe zijn voor mij zo vanzelfsprekend dat ik vaak vergeet dat voor een persoon die gewoon kan zien en totaal niet in mijn wereld zit zich vaak afvraagt hoe ik die dingen dan doe.

Natuurlijk kan ik heel veel vertellen, en ik heb in vorige blogs ook al regelmatig iets geschreven over verschillende onderwerpen. Misschien is het leuk om de rollen eens om te draaien. 

Daarom vraag ik deze keer iets aan jullie. Wat zouden jullie graag willen weten? Zijn er onderwerpen waar jullie je over verbazen dat ik die doe of vragen jullie je soms af op welke manier ik iets doe waar ik heel vanzelfsprekend over praat en schrijf? Of misschien heb jij wel eens een situatie meegemaakt met iemand die blind of slechtziend is waarin jij je misschien ongemakkelijk voelde? Of misschien wel een vraag over een bepaald hulpmiddel. Ik zeg vraag maar raak. Jullie vragen en ik schrijf. Een soort verzoekplaatje dus!  Als je al zoveel jaren schrijf zoals ik doe is het soms lastig om iets te bedenken waar ik het weer over kan hebben. En natuurlijk wil ik voorkomen dat het saai wordt of dat ik in herhaling val.

Ik heb veel geschreven over de moeilijke beginperiode toen mijn ogen achteruit gingen, over mijn revalidatie en natuurlijk over Amy en Bobbie en over mijn gezin.

Een klein momentje van hilariteit en bijna van plaatsvervangende schaamte wil ik jullie deze keer echter ook niet onthouden. Ik lag heerlijk in het zonnetje naar een luisterboek te luisteren. Gelukkig was het voor dit boek een prettige stem. Dat verschilt namelijk ook nog wel eens. Maar soms heb je ook last van bijgeluiden. Deze keer hoorde ik tussen de regels door telkens het geluid van een knorrende maag! Grappig maar eigenlijk ook heel bizar. Ook het inlezen van een boek blijft mensenwerk. Mensen die dit allemaal doen zodat ik kan blijven lezen!

Ik kijk uit naar jullie reacties die mij zeker stof tot nadenken geven en vast en zeker weer inspireren om te schrijven.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *