Uiterlijke verzorging

      Geen reacties op Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging.

Van verschillende kanten krijg ik reacties en vragen over make-up en haarverzorging. Hoe ik dat doe. Tja, daar heb ik zelf nooit bij stil gestaan om hier een blog over te schrijven. Maar op veler verzoek dan dus toch!

Make-up is iets waar ik mij nooit zo mee bezig heb gehouden. Ook niet toen ik nog kon zien. Hooguit een oogpotlood of lippenstift en mascara maar dat was het dan ook wel. Dit heb ik nog vrij lang gedaan gewoon puur op gevoel. Ik heb nooit gehoord dat het er niet uitzag dus blijkbaar is dat allemaal goed gegaan. Behalve dan dat ik af een toe het puntje van het oogpotlood in mijn oog stak, mijn ogen traanden en ik weer opnieuw kon beginnen. Maar uiteindelijk ben ik hier ook mee gestopt. Ik zit namelijk best veel met mijn handen in mijn gezicht en wrijf regelmatig door mijn ogen. en dat is met make-up niet echt handig. En aangezien ik tegenwoordig toch een donkere bril op heb ziet niemand mijn ogen, dat scheelt alweer!

Mijn haren, dat is een ander verhaal. Ik heb nooit een ingewikkeld model want dat is natuurlijk lastig te onderhouden. Ik heb heel lang een boblijn gehad. ’s Morgens even natmaken, een beetje schuimversteviging erin en met de föhn en mijn handen in model brengen. Puur op gevoel dus maar dat is goed te doen. Daarna heb ik het een tijdje wat korten gehad. Ook makkelijk, natmaken, versteviging en klaar! Nu heb ik weer een boblijn, omdat ik die toch het makkelijkste vind. Een bezoekje aan de kapper, dat laat bij mij meestal te lang op zich wachten. Eigenlijk moet ik gewoon een aantekening in mijn agenda maken om de vier a zes weken zodat ik weet dat ik een afspraak moet maken, maar ja! Jullie weten vast wel hoe dat soort dingen gaan.  Tegen de tijd dat ik mijn haar niet meer in model krijg en voel dat het echt te lang is ben ik eigenlijk al weer te laat en wil het niet meer in model. Helaas kom ik ook niet uit onder grijze haren en moet ik mijn haren laten kleuren. Ik had daar een mooie regelmaat in bedacht. Kleuren, dan een keer alleen knippen en daarna weer kleuren. Maar ja, als ik al geen regelmaat in de knipbeurten heb gaat dat met het kleuren natuurlijk ook mis. Dan ben ik afhankelijk van de reacties en opmerkingen van mijn gezin. Maar een gezin met alleen mannen werkt daar natuurlijk ook niet altijd aan mee. Als er al opmerkingen komen is het vaak al rijkelijk te laat. Dus ik moet mezelf aanleren echt die agenda te gaan gebruiken.

Nagelverzorging is natuurlijk ook nog zoiets. Ik schaam me er wel een beetje voor maar ik bijt nagels. Een voordeel daarvan is dan weer dat ik mijn vingernagels niet hoef te lakken. Als het zomer wordt denk ik altijd,Ik moet eens iets doen met mijn teennagels. Maar ja, als het dan niet meer zo mooi is of er moet iets bijgewerkt worden zie ik dat weer niet. Dus zou dat ook weer uit voorzorg moeten. Ach, en dan laat ik het maar weer voor wat het is.

Nu ik dit zo zit te schrijven besef ik dat ik daar eigenlijk best eetsmeer mee mag doen, maar tja, jullie weten vast wel weer hoe dat gaat toch? Iedereen wil er leuk uitzien, maar het moet niet teveel tijd kosten. en ik denk dat ik met mijn visuele beperking mij daar heel erg van bewust ben en er juist graag goed uit wil zien. Juist om te bewijzen dat het met een visuele beperking heel goed mogelijk is.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *