Warm, warmer, warmst.

      Geen reacties op Warm, warmer, warmst.

Warm, warmer, warmst.

En vanaf het moment dat Bobbie weer terug is is het tropisch in Nederland. Heerlijk natuurlijk, maar voor een hondenbeest niet altijd even fijn.

Heel veel oefenen en lopen doen we dus niet echt. “s Morgens in alle vroegte een flinke uitlaatronde zodat hij in elk geval zijn energie kwijt kan en even lekker los kan rennen. Als er echt dingen zijn die moeten doe ik die zoveel mogelijk in de ochtend als het nog enigszins te doen is. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de kapper, de supermarkt of de drogist. Bobbie heeft het snel warm en dan gaat zijn tempo natuurlijk wat omlaag, maar tja, dat doen wij toch ook als het zo warm is? Even een tandje langzamer dan normaal. Maar het gaat goed. Als we dan weer thuis zijn ploft hij neer in de tuin. In de schaduw onder het afdak op de koele tegels. En geef hem eens ongelijk! Ondertussen hebben we ook een hondenzwembad aangeschaft, maar echt favoriet is dat ding nog niet. Als ik er een speelgoedje of koekje in gooi gaat hij er wel in, maar er daarna ook snel weer uit. Lekker spetteren of er uit zichzelf in gaan doet hij niet. Af en toe een slokje water neemt hij dan weer wel. 

Afspraken die ik gepland heb maar niet echt noodzakelijk zijn blaas ik af of ik kijk of ik zonder Bobbie kan gaan. Ritjes in een warme taxi zijn natuurlijk ook niet fijn voor hem. Bijvoorbeeld naar de showdown. Ik werd weggebracht en pakte mijn sporttas. Bobbie herkent dit ritueel blijkbaar heel goed want hij stond bij de garagedeur te wachten. Vervolgens keek hij ons na door de voordeur en rende toen naar de woonkamer waar hij eerst voor het ene raam en daarna voor het andere raam stond te kijken hoe wij weggingen. Toen ik thuiskwam hoorde ik dat hij had lopen piepen en blaffen. Meneer was het er duidelijk niet mee eens dat hij niet mee mocht. En ik? Ik vond het ook niet leuk om zonder hem op pad te gaan en al helemaal niet meer toen ik hoorde hoe hij reageerde. Maar ja, soms gaat verstand boven gevoel.

En de rest van de dag? Lekker relaxen, beetje eten, drinken en af en toe een ijsklontje opknabbelen. Even snel naar de groenstrook voor een plas en als het ’s avonds iets koeler is weer een lekkere wandeling. Zo komen wij onze dagen wel door.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *