Trots

      Geen reacties op Trots

Trots!

We zijn vandaag weer lekker samen op pad geweest. Even gezellig een kopje thee drinken bij familie. Een redelijk simpele route, die Bobbie ook goed kent.

Halverwege de route ging ik een bocht om en dan is het een lang stuk rechtdoor. Ik hoorde wel iets maar kon het niet goed thuisbrengen. Bobbie ging rechtsaf, een stuk rechtdoor en ik had het idee dat ik een oprit opliep. Ik wilde stoppen maar op dat moment ging Bobbie links en weer rechts. Toen hoorde ik een man zeggen dat hij dat toch keurig had opgelost en mij keurig had omgeleid. Ik vroeg wat er aan de hand was. Die beste man was zijn auto aan het wassen en deze stond half op de oprit en half op de stoep. Ik was zo ontzettend trots op mijn mannetje en zo blij dat ik niet was gestopt of dat die man eerder iets had gezegd. Nu had Bobbie het gewoon helemaal uit zichzelf voor mij opgelost. Zo ontzettend knap! Ik heb hem de hemel ingeprezen en beloond met wat lekkers en met een trots gevoel vervolgde ik mijn weg. Anderhalf uur later ging ik weer naar huis en dacht dat die man zijn auto inmiddels wel schoon zou hebben.  Maar niet dus en Bobbie loste het wederom keurig en zonder twijfel voor mij op. Deze keer hoefden we maar een klein stukje om die auto heen omdat er aan die kant meer ruimte was op de stoep.  Weer prees ik uitbundig en ik voelde Bobbie gewoon groeien. 

Wat is het hebben van een geleidehond toch ontzetten fijn. Ik moet er niet aan denken daar met mijn stok te lopen. Dan is het toch elke keer weer zoeken en zelf je weg zien te vinden. Eenmaal thuis heb ik snel een boterham gesmeerd en ben in de tuin gaan zitten. Het stonk er vreselijk en ik had geen idee wat het was. Op een gegeven moment riep ik Bobbie want ik vertrouwde het toch niet. Hij kwam keurig bij mij en…..Stonk als een otter en was helemaal vies. Wat bleek? Het zwembad was leeggelaten en op de kop gegooid. Lekker smerig aan de onderkant, vol met broeiend gras! En Bobbie had daar heerlijk in liggen rollen. Tja, onder de douche dan maar. Ook dat hoort er bij, en als ik weer een schone hond heb kan ik er om lachen, maar op dat moment…….

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *