Bijzondere, knappe, intelligente Bobbie

Bijzondere, knappe, intelligente Bobbie,

Natuurlijk is Bobbie altijd bijzonder, knap en intelligent, maar soms zijn er van die momenten dat ik extra trots ben. Deze week was er weer zo’n moment.

Ik moet een aantal nieuwe routes gaan leren, ergens aan de andere kant van Zelhem. Op onbekend terrein zijn Bobbie en ik een prima koppel. Bobbie vindt het leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ik weet dat ik dan op hem kan vertrouwen. Dit zal ook wel moeten want ik weet het zelf allemaal niet. Samen met iemand van de hondenschool gingen we met de auto naar de andere kant van het dorp. En van daaruit een nieuwe uitlaatroute. Het was voor ons allemaal even zoeken maar omdat ik geboren en getogen ben in Zelhem had ik nog wel enig idee waar ik heen wilde. Bobbie ging als een speer. Staart omhoog en lekker tempo ondanks de hitte. Samen hebben we een mooie uitlaatronde gevonden en gelopen waarna we weer terug liepen naar het beginpunt. Ik loop dan aan de overkant van de straat en het is een lange rechte stoep. Ik had geen idee wanneer ik moest oversteken. Ik heb Bobbie ,  maar gewoon de opdracht gegeven om te zoeken en ongelooflijk maar waar hij ging keurig op het goede moment naar de stoeprand om over te steken. Ik was super enthousiast en zo ongelooflijk verbaasd en megatrots. Ik vind het zo ontzettend knap dat een hond na één keer lopen gewoon weet waar hij naar toe moet. Ik kreeg er gewoon de tranen van in mijn ogen. Daarna nog een keer de route gelopen en Bobbie mocht op de uitlaatplek lekker even los om de spanning er uit te rennen. Nou ja, rennen doet hij niet echt. Hij blijft mij in de gaten houden. En ook de tweede keer terug ging het zonder problemen. Ik ben er van overtuigd dat wij dit samen gewoon kunnen gaan doen.

Het is zo fantastisch om op zo’n moment weer die vrijheid te voelen en te weten dat ik gewoon op Bobbie kan vertrouwen. Als ik het niet meer weet weet Bobbie het ongetwijfeld wel. Eenmaal weer thuis plofte hij buiten op de koele terrastegels en heeft hij de rest van de dag vrijaf gehad. Aan het eind van de dag nog even lekker onder de sproeier afkoelen, dat vindt hij echt helemaal geweldig, en het was dubbel en dwars verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *