Zomer

      Geen reacties op Zomer

Zomer.

Wat hebben we dit jaar toch een heerlijk voorjaar en een fantastisch begin van de zomer. Genieten met een hoofdletter G! Lekker genieten van de warmte, de vrolijkheid van de mensen en het buitenleven. En als het dan zo warm is doende alles natuurlijk wel op een wat rustiger tempo. De eerste dagen met het warme weer deden Bobbie en ik maar niets, veel te warm. Maar nu het warme weer blijft aanhouden moeten we af en toe natuurlijk wel eens iets.

Dan maar iets vroeger opstaan en het hoognodige doen in de ochtenduren. Vanmorgen waren we al vroeg op pad. Ik moest echt even naar de drogist. Maar zelfs in de ochtend was het al warm. Gelukkig is Bobbie vorige week naar de kapper geweest en ik merk echt dat hij dat heerlijk vindt. Niet de kapper zelf hoor, dat vindt hij niet echt een feestje, maar dat hij een paar kilo haar kwijt is, dat kan hij waarderen. In de warme zon doet hij het rustig aan en in de schaduw gaat het gas erop, grappig vind ik dat. Eenmaal weer thuis een paar ijsblokjes in de waterbak anders drinkt hij veel te weinig, hoezo verwend? Daarna ploft hij buiten op de koele terrastegels en verdwijnt naar dromenland. Als de sproeier tevoorschijn komt om het gras te sproeien wordt meneer alert. Dat vindt hij toch een heerlijk spelletje. Achter de straal aan rennen en proberen hem te vangen. Of er gewoon onder door lopen. Wat is er heerlijker met dit weer!

De komende dagen moet ik een paar keer op pad met de regiotaxi. Ook niet echt lekker met dit weer. Ik kreeg van een chauffeur een goede tip. Bobbie is nogal groot en kan bij mij voorin maar het is vaak wel krap. Volgens de chauffeur kan ik bij het boeken gewoon aangeven dat ik graag met een bus wil worden opgehaald. Dat ga ik dan maar eens proberen. En daarbij ga ik dan wel vragen om een bus met airco. Toen ik Amy nog had, en nog niet zo assertief was heb ik eens een keer een taxi gehad zonder airco terwijl het ruim 30 graden was. We hadden ook nog een lange rit van ruim een uur voor de boeg. Met open ramen over de snelweg, nou dat was geen pretje. Toen durfde ik er niets van te zeggen. Nu ben ik wel zover. Als er met deze temperaturen een taxi voor komt rijden zonder airco stap ik niet meer in met Bobbie. Dan moeten ze maar iets anders regelen. Natuurlijk kom ik dan te laat waar ik wezen moet maar dat is dan maar zo. Het welzijn van mijn lieve Bobbie gaat boven alles.

Verder houden we ons rustig. Lekker luieren in de tuin, af en toe even met de bal spelen en ’s  middags alleen even snel uitlaten op de hoek, niet te lang over de warme tegels. En ’s avonds  als het lekker begint af te koele maken we een fijne lange wandeling. Wij komen de zomer wel door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *