Lekker weer op pad

      Geen reacties op Lekker weer op pad

Lekker weer op pad.

De hitte is voorbij en we kunnen weer lekker op pad. En dat doen we dan ook. Lekkere lange wandelingen bijvoorbeeld.

Op een vroege ochtend lekker samen naar het bos. Lekker rennen en alle energie eruit gooien, want vrouwtje gaat op stap. Winkelen met vriendinnen en Bobbie blijft dan thuis. Het heeft geregend en het is heerlijk fris buiten. Ik ben vroeg opgestaan zodat we lekker kunnen lopen en toch is zo’n ochtend vaak weer veel te kort.

Bobbie leeft zich lekker uit en snuffelt naar alle heerlijke geurtjes in het bos die na de regen vrij komen. Aan het eind van de wandeling blijft hij een beetje achter en komt ook niet meteen als ik hem roep. Als hij uiteindelijk toch komt rent hij in volle vaart langs mij heen en ruik ik het al. Het zal toch niet? Hij komt naast mij staan en drukt zich lekker tegen mijn been. Gelukkig niet tegen mijn kleren, want hij stinkt een uur in de wind. Meneer heeft zijn kans schoon gezien en heeft heerlijk liggen rollebollen. Nee! Niet vandaag! Niet nu ik weg moet! Onderweg naar huis bedenk ik wat ik het beste kan doen. Onder de douche met Bobbie? Dat ga ik niet meer redden, dan moet ik daarna de douche ook nog helemaal schoonmaken. Dan weet ik het . Thuisgekomen moet hij buiten op mij wachten en trek ik eerst maar weer oude kleren aan. Natuurlijk was hij niet buiten gebleven maar stond vrolijk in de gang. O nee, nu moet ik de gang ook nog dweilen! Dan vul ik een grote gieter met warm water en afwasmiddel. Ja, ik weet het, niet echt goed. Natuurlijk moet ik hondenshampoo gebruiken, maar ik moet de geur er nu snel uitkrijgen want hij blijft alleen thuis voor een uurtje of twee in de gang en als hij dan niet goed schoon is…..ik wil het niet weten. Buiten op de oprit ga ik met de gieter aan de slag en het werkt wonder boven wonder heel erg goed. Ik vul een nieuwe gieter met koud water om het sop weg te spoelen en dat gaat ook goed. Goed afdrogen en even buiten in het zonnetje een beetje opdrogen. Ik ruim in razende vaart alles op en spring zelf nog even snel onder de douche. Als ik net klaar ben staat de buurvrouw met Bobbie op de stoep. Blijkbaar voelde hij zich alleen en is hij even gaan buurten, die deugniet. Ik heb snel zijn kussen in de gang gelegd met een dikke handdoek erover, een bak water binnen handbereik.

Nog even snel een vaatwasser uitpakken en tuut, tuut, daar zijn mijn vriendinnen al! Een hele dag winkelen en ik heb het idee of ik er al een hele dag op heb zitten. Heerlijk zo’n geleidehond. Het heeft heel veel voordelen en we zijn dikke maatjes, maar het is niet altijd alleen maar leuk. Zeker niet op dit soort dagen. Maar later, als ik erop terug kijk kan ik er weer smakelijk om lachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *