Bobbie en zijn krullen

      Geen reacties op Bobbie en zijn krullen

Bobbie en zijn krullen.

Mijn Bobbie is een echte Golden Doodle en qua uiterlijk meer een poedel dan een Golden Retriever. Dus een echte krullenbol. En dat heeft zo zijn nadelen.

Het tempo van Bobbie is nog altijd iets wat niet echt wil vlotten. Inmiddels heb ik me daar wel bij neergelegd en het maar losgelaten maar er zijn momenten waarop het echt niet fijn is. Bij het oversteken bijvoorbeeld of als het regent en ik even snel iets wil doen. Dan lopen we in een rustig tempo alsof we lekker aan het wandelen en genieten zijn. Genieten van het mooie weer dat er niet is. Wat ook opvalt is dat Bobbie het ontzettend snel warm heeft. Terwijl het dan buiten niet echt warm is loopt hij al heel snel te hijgen en is dan helemaal niet meer vooruit te branden. Een klein vermoeden kwam naar boven, misschien heeft hij wel gewoon last van zijn enorme vacht die ook nog eens een keer ontzettend hard groeit en als een warme deken op zijn lijf ligt. De vorige keer dat Bobbie naar de kapper was geweest dacht ik al te merken dat het tempo iets omhoog ging maar ja, toen zaten we midden in de hittegolf en dan is het tempo van iedereen laag. Dus dat was nog moeilijk te zeggen.

Afgelopen woensdag is Bobbie weer naar de kapper geweest en al zijn krullen zijn weg. Hij is echt heel kort geschoren en er is weinig Bobbie meer over. Het ziet er misschien niet helemaal geweldig uit en zeker niet meer als een Golden Doodle, maar o, wat vindt hij het fijn.

Het is net een dartelend lammetje. Hij springt, danst en speelt. En het allerbelangrijkste, hij loopt in een geweldig tempo. Nu voel ik ook hoe ontzettend warm zijn huid is dus laat staan als daar een enorm pak krullen op ligt. Dus dat betekend dat Bobbie lekker kort blijft al zit er natuurlijk wel een grens aan zijn kapperbezoeken. We gaan kijken hoe het loopt maar ik word hier wel heel erg blij van. En Bobbie ook!

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *