Trainen

      1 reactie op Trainen

Naar aanleiding van de weigering van Bobbie en mijn dip heb ik weer contact gezocht met de hondenschool. En gelukkig, zoals ik al had verwacht zijn ze weer langs geweest.

Ik zag er enorm tegenop. Natuurlijk ook vanwege mijn verleden met Amy en de hele toestand die daar mee gepaard ging. Dit heb ik ook verteld en er werd uitgebreid naar mijn verhaal geluisterd. Vele vragen gesteld, en ik kreeg echt het gevoel dat ik gehoord en gezien werd, wat voor mij echt heel erg belangrijk is. Na mijn verhaal, het uiten van mijn angsten en onzekerheden. Gingen we op pad. Lekker naar buiten en er een feestje van maken volgens de trainer. Een goede uitgangspositie, toch?

We hebben eerst de route naar de jumbo gelopen. Bij de jumbo een paar korte instructies en weer terug. Thuisgekomen even weer naar binnen om te evalueren. Wederom een fijn overleg waarin alles duidelijk naar mij toe werd gecommuniceerd en opgeschreven. Met wat adviezen op zak weer naar buiten. dit keer de uitlaatroute. Bobbie liet alle kanten van zichzelf zien. Hele goede dingen, maar gelukkig ook de dingen die niet helemaal goed gaan als ik alleen ben. Weer thuisgekomen hetzelfde ritueel. Duidelijk naar mij toe vertalen wat er onderweg was gebeurd en gezien en weer alles opgeschreven. Ik kreeg uitgebreide tips en tools waar ik zelf mee aan de slag kan. En ja, de opdracht om deze week twee of drie keer naar de Jumbo te gaan. Er zijn heel veel dingen benoemd die goed gaan. De basis tussen Bobbie en mij is goed, we hebben echt een band samen. Hij is enorm op mij gericht en zoekt steun en vertrouwen. Ook in het geleidewerk laat hij hele goede dingen zien. En hij reageert enorm op mijn stem, meer dan op koekjes zelfs.  Zo fijn om dat te horen want eerlijk is eerlijk, die goede dingen was ik een beetje uit het oog verloren. En met die wetenschap durf ik het aan om deze week veel te gaan oefenen. Proberen het vertrouwen in Bobbie weer op te bouwen.

Natuurlijk is er nog geen garantie dat het goed komt en gaat lukken, maar ik heb weer het vertrouwen om er aan te gaan werken. Samen met Bobbie ga ik er flink tegenaan en volgende week komt de trainer weer terug. Superfijn om te weten dat er feedback is en we samen kunnen gaan kijken hoe het deze week is gegaan en hoe we van daar uit weer verder kunnen.

1 thought on “Trainen

  1. Toni Hoefsloot

    Ha Joke.
    Mooi, dat je er zo positief instaat! Met wederzijds vertrouwen gaat dat helemaal goed komen met jou en Bobbie.
    Hartelijke groet, Toni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *