Wie ben ik

      Geen reacties op Wie ben ik

Wie ben ik en wat wil ik?

Zelfreflectie, af en toe heel nuttig, leerzaam, soms heel pijlijk en confronterend. Door gesprekken met deelgenoten kom je al deze dingen met regelmaat tegen.

Waarom? Omdat ik nog steeds zoekende ben hoe ik mijn dagen kan invullen. Wat wil ik doen, en daarin ben ik niet alleen. Sparren met anderen is dan soms heel verhelderend. Al is het alleen om al je frustraties er even uit te kunnen gooien. 🙂 Even stoom afblazen en herkenning te vinden bij elkaar. Natuurlijk wil ik mezelf nuttig voelen, er toe doen, maar ook en vooral plezier hebben in wat ik doe. Zo kwam laatst de vraag voorbij waar haal jij dan voldoening uit. Mijn eerste reactie was het winnen van een showdownwedstrijd. Oké, dus winnen is iets waar ik blij van wordt, wat kan ik daar dan mee doen. Toen ik daar later over nadacht moest ik mijn uitspraak toch wel enigszins bijstellen. Het winnen is niet het belangrijkste heb ik gemerkt. Als ik voor mijn gevoel goed heb staan spelen, alles eruit heb gehaald wat er in zit dan ben ik tevreden. En of ik dan win of verlies is niet het allerbelangrijkste. Natuurlijk is het fijn om te winnen en daarvoor doe je ook mee aan een competitie. Een soort drijfveer, fanatisme. Maar vooral tevreden zijn met mezelf. Als ik daarentegen heb staan prutsen en daardoor de wedstrijd verlies, dan kun je maar even beter een blokje omgaan, want dan ben ik niet blij en zeker niet tevreden met mezelf. 😉

En dat is best een openbaring. Ik kan dus heel tevreden zijn over mezelf in bepaalde situaties, maar dus ook heel kritisch. En daar is volgens mij niets mis mee. Zolang de kritiek maar op waarheid gestoeld is en ik mezelf niet onnodig de grond inboor. Want ja, dat schijn ik af en toe nog wel eens te doen!

Tja, en wat ik daar verder mee kan? Werkelijk nog geen idee. Maar het ontdekken van dit stukje van mezelf alleen al geeft wel voldoening en dat is een begin.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *