En weer door…..

      2 Reacties op En weer door…..

En weer door……..

Afgelopen weken heb ik weer een aantal keren bezoek gehad van een trainer van Gaus, de hondenschool waar Bobbie vandaan komt. We gingen even niet zo lekker met z’n tweeën in de nieuwe situatie. Even zag het er naar uit dat het heel moeilijk zou worden en was het een beetje twijfelachtig of het goed zou komen.

We hebben heel veel gepraat en geoefend. Heel veel nuttige tips gekregen en ik voelde me ontzettend serieus genomen. Bobbie is een onzekere hond die sturing en leiding van mij nodig heeft. Omdat het een tijdje moeilijk is gegaan moet het vertrouwen tussen ons weer groeien. En dat kan maar op 1 manier, kilometers maken.

Samen met de mobiliteittrainster heb ik de route naar de kapper gelopen. Niet heel erg ver maar wel met een aantal moeilijke punten en twee drukke oversteken. Bobbie was heel onzeker en wist vaak niet goed wat te doen. Maar er waren heel veel dingen die hij echt geweldig deed. De volgende dag kwam Gaus en hebben we de knelpunten besproken en samen dezelfde route weer gelopen. Met de aanwijzingen die ik kreeg ging het deze keer een heel stuk beter. Na afloop alles even goed doorgesproken en nog meer tips gekregen. En dus de opdracht om het gewoon zelf te gaan doen. De trainer had er alle vertrouwen in. `Ik moet dat vertrouwen nog even terug vinden.

En  vandaag ben ik dan maar meteen de route samen met Bobbie gaan lopen. Even was ik vergeten dat het containerdag was, dus er waren wat extra obstakels. Maar wat deed Bobbie het fantastisch. Een paar kleine twijfelingen onderweg, maar met de tips die ik had gekregen kon ik hem daar door heen slepen. Het ging niet helemaal vlekkeloos, maar het overgrote deel deed hij geweldig. Bijna zelfverzekerd en met veel plezier.

Moe maar heel voldaan kwamen we weer thuis en mijn vertrouwen is weer een stukje gegroeid. De komende twee weken gaan we heel veel kilometers maken.Naar de kapper, de supermarkt en zomaar een rondje. Daarna is er weer contact met Gaus. Voor het eerst in lange tijd voel ik weer een sprankje hoop dat het goed gaat komen met ons.

Over Joke Peppelman

Trotse moeder van 2 zoons, geleidehond Amy 2011-2016 en Bobbie 2017. Oprichtster van www.levenmetrp.nl en de facebookgroepen leven met rp en leven met rp lifeblog. Fanatiek showdownster en vrijwilliger van de oogvereniging.

2 thoughts on “En weer door…..

  1. Toni Hoefsloot

    Hoi Joke!
    Is de conclusie eigenlijk, dat als je vertrouwen in jezelf toont, dat Bobbie dat voelt en dan ook met meer vertrouwen met je op pad gaat?
    Ik ben heel blij, dat het nu beter gaat tussen ‘mens en hond’. Het geeft ook mij het gevoel, dat het goed komt tussen jullie!
    Hartelijke groet, Toni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *